Portrætter skal hylde de døde

Fotograf laver billeder til det sidste farvel

02:00

1 af 2

En ny type fotografier skal hylde de døde, står det til en fotograf fra Hørning.

Kirsten Adler har specialiseret sig i at lave portrætter, som man kan placere på den afdødes kiste i kirken - noget som er meget brugt i for eksempel USA.

Inspirationen til at lave sådan et billede, som Kirsten Adler kalder et afskedskomposit, kommer fra fotografens eget liv.

- Da jeg mistede min far, havde jeg lyst til at huske ham, som han var, siger Kirsten Adler. Derfor lavede hun billledet, som ses øverst i artiklen.

Hun tog et 5 år gammelt portræt og satte det sammen med en smuk solnedgang og redigerede sig frem til billedet, som endte med at stå ved alteret ved faderens bisættelse.

Nu giver hun så andre muligheden for at få samme type billede, som ifølge Kirsten Adler giver et større nærvær og en form for trøst i en svær tid.

- Det vil selvfølgelig være meget personligt, hvad man gerne vil have, siger Kirsten Adler, der i dag samarbejder med ni bedemandsforretninger i Østjylland.

Fremgangsmåden for et afskedskomposit er enkel. De pårørende finder frem til et eksisterende portræt af den afdøde, og sammen med fotograf Kirsten Adler finder de sammen frem til den type baggrundsbillede, som hun efterfølgende fotoredigerer sammen med portrættet.

Et afskedskomposit koster ca. 3000 kroner.

Mød fotografen i klippet øverst i artiklen.