Politiker: Himmelbjerget er vores

Naturen og Himmelbjerget skal sælge Skanderborg Kommune til turisterne

03:17

1 af 2

Ligger Himmelbjerget i Skanderborg eller Silkeborg Kommune?

Det spørgsmål er der ifølge Claus Leick (SF), byrådsmedlem i Skanderborg Kommune, mange danskere, som svarer forkert på.

Himmelbjerget ligger i Skanderborg Kommune, men kommunen brander det ikke godt nok, mener Claus Leick.

TV 2 | ØSTJYLLAND gennemfører i november midtvejsvalg i de østjyske kommune, og mandag er turen kommet til Skanderborg Kommune, hvor der mandag aften var direkte politisk debat fra Skanderborg Fælled.

Her spurgte en af tilhørerne, hvad politikerne vil gøre for at sikre, at Skanderborg Kommune fortsætter med at være en interessant turistdestination?

Vi forsømmer Himmelbjerget

- Vi har i hvert fald én ting, som vi burde gøre meget mere ved, og det er Himmelbjerget. Rigtig mange danskere tror, at Himmelbjerget ligger i Silkeborg Kommune. Silkeborg Kommune brander Himmelbjerget meget mere, end vi gør. Der ligger en helt masse potentiale der, og her bør vi som kommune ikke gå ind og stjæle det tilbage, men lære noget fra Silkeborg. Det er et sted, hvor der er meget historie, og hvor vi alle har været, og det forsømmer vi. Her burde vi give den meget mere gas, siger Claus Leick.

SF i Skanderborg: Ikke vores opgave at støtte håndboldklub

Og Tage Nielsen (B) er enig - den flotte natur i Skanderborg Kommune skal udnyttes.

- Vi har vores natur, som vi skal brande meget mere, og vi kan lave masser af natur-turisme i kommunen, siger Tage Nielsen og fortsætter:

- Vi har i virkeligheden masser af gode forudsætninger for det, og det synes jeg, at vi skal brande noget mere, hvilket vi også er i gang med.

Du kan se en snak om Himmelbjerget, natur-turister og turistkontor i videoen øverst på siden.

I morgen, tirsdag, gælder det midtvejsvalg i Aarhus Kommune, hvor TV 2 | ØSTJYLLAND sender en direkte politisk debat fra Stakladen ved Aarhus Universitet.