Politi dropper at sigte drenge fra Ry for drabsforsøg

Mangel på beviser har ført til, at anklagemyndigheden hos Sydøstjyllands Politi nu har droppet sigtelsen. Anklageskriftet er snart på vej

En 15-årig elev på Mølleskolen i Ry blev i februar stærkt forbrændt, da han blev ramt af en flaske med brændende benzin. Foto: Tor Birk Trads - Scanpix

Foto: Tor Birk Trads - Scanpix

1 af 2

De fire drenge fra Ry, som er sigtet for at kaste en brandbombe mod en skolekammerat, risikerer nu alligevel ikke at få en dom for drabsforsøg.

Anklagemyndigheden hos Sydøstjyllands Politi, som fører sagen mod dem, har netop i dag valgt at frafalde sigtelsen om forsøg på manddrab.

- Vi mener, ikke der er beviser nok til at dømme dem for det, fortæller anklager Anna Holm til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Ry-sagen for retten efter påske: Vi ser frem til åbne døre

Hvad sigtelsen og senere tiltalen i stedet for lyder på, vil anklager Anna Holm ikke kommentere, da anklageskriftet endnu ikke er blevet offentliggjort. Det vil det dog blive på fredag, oplyser hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Afventer anklageskrift

Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen, som skal forsvare den ene af de fire drenge i retten, glæder sig på sin klients vegne over, at paragraffen om manddrab ikke bliver taget i brug.

- Der er flere muligheder. Vi afventer også anklageskriftet, men en mulighed er, at det i stedet drejer sig om grov vold, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Forlænger fængsling: Forsvarer håber på afklaring i Ry-sagen

Drengenes advokater har i dag også fået oplyst, at retssagen mod de fire drenge begynder ved Retten i Horsens den 18. april - lige efter påske. 

Går i 9. klasse

Episoden, hvor en 16-årig dreng blev voldsomt forbrændt, skete den 6. februar i år foran Ry Hallerne. 

Vi mener, ikke der er beviser nok til at dømme dem for det.

Anna Holm,  anklager

De sigtede er i alderen 15-16 år og går i 9. klasse på Mølleskolen i Ry.

- Alle arbejder hurtigt for at få denne sag for så hurtigt som muligt på grund af deres unge alder. Normalt ville den tage længere tid, siger Michael Juul Eriksen.

De fire drenge er varetægtsfængslet.

01:03

VIDEO: Forældre i Ry vil genskabe trygheden i byen efter overfaldet ved Ry Hallerne. Se et tv-indslag fra marts 2017 her.

Luk video

Drengene er dog ikke placeret i arresthuse sammen med voksne, men er anbragt på lukkede institutioner for unge.

Sagen begynder i Retten i Horsens 18. april.

RY-SAGEN KORT 

- 6. februar bliver en 16-årig dreng med afghansk baggrund angrebet af fire jævnaldrende drenge. De fire jævnaldrende kaster en antændt flaske med benzin ud over drengen

- Drengen bliver stærkt forbrændt fra livet og ned

- Den afghanske dreng går knap en kilometer hjem til familiens hus efter angrebet, hvorefter han straks bliver bragt til sygehuset

- Drengen bliver indlagt i kritisk tilstand, men er uden for livsfare

- Fire drenge fra Ry anholdes. De er alle etniske danskere

- De fire drenge bliver varetægtsfængslet i fire uger. De er sigtet efter straffelovens paragraf 245, der omhandler grov vold

- Drengene er i alderen 15-16 år, og grundet deres lave alder opholder de sig nu på lukkede ungdomsinstitutioner

Kilder: Sydøstjyllands Politi, Skanderborg Kommune og Ritzau