Pernille-sagen får et punktum

Mere end ét års ny efterforskning er snart slut

Inden længe forventer Østjyllands Politi at kunne sætte et foreløbigt punktum i sagen om den 14-årige Pernille Oldenborg Lind, der blev fundet hængt under mystiske omstændigheder Sankthansaften 2006. Det skriver B.T.

Politiet har efterforsket sagen i mere end et år. Dette er anden gang, at sagen efterforskes af Østjyllands Politi.

I første omgang blev sagen behandlet som et selvmord, hvilket førte til massive protester fra familie og pårørende.

Også flere førende retsmedicinere rejste tvivl om obduktionen, der støttede konklusionen om selvmord, og  Østjyllands Politi valgte derfor at genoptage i februar sidste år.

I denne omgang har politiet fokuseret nærmere på om der ligger en forbrydelse bag det tragiske dødsfald, der fandt sted i Galten.

Helt ny efterforskning
Vicepolitiinspektør Michael Weiss, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Østjyllands Politi oplyser, at et hold efterforskere siden sagens genoptagelse har arbejdet på at kortlægge den 14-årige piges færden og omgangskreds i tiden op til dødsfaldet.

Derudover er samtlige spor efterhånden forfulgt så langt som muligt.

"Vi har angrebet den her sag fuldstændig, som vi ville have gjort, hvis  det var et drab, der var sket i går. Et år er lang tid til en efterforskning, men tiden svarer til den indsats, der er gjort," siger Michael Weiss til B.T.

Michael Weiss vil endnu intet afsløre om, præcis hvad politiet konkret har foretaget sig, eller hvad konklusionen bliver.