Overvægtsklinik skal hjælpe børn og unge

Klinikken åbner 4. januar i Skanderborg og er et tilbud til overvægtige børn og unge mellem tre og 17 år

Foto: Colourbox

Skanderborg Kommune tilbyder nu ekstra hjælp og støtte til børn og unge, der kæmper med lidt for mange kilo, da kommunen åbner en ny overvægtsklinik 4. januar.

Overvægtsklinikken er et tilbud til overvægtige børn og unge mellem 3 og 17 år og deres familier, der vil have hjælp til at stoppe vægtøgningen og tabe sig på sigt.

Behandlingen er baseret på den forskning og behandling, som overlæge Jens-Christian Holm gennemfører på Holbæk sygehus, og som danskerne fik et indtryk af i DR-dokumentaren Generation XL. Holbæk-modellen er så effektiv, at 70 pct. taber sig og holder vægttabet, fortæller Jens-Christian Holm, som glæder sig over det nye tilbud i Skanderborg Kommune:

- I Danmark har vi 60.000 overvægtige børn og unge. Mange lider af alvorlige følgevirkninger som fedtlever og forhøjet blodtryk og har det rigtig dårligt psykisk. Alligevel gør vi alt for lidt for at hjælpe dem. Derfor er det glædeligt, at Skanderborg Kommune tager ansvar for at give overvægtige børn og unge et professionelt, evidensbaseret tilbud, der virker, siger overlæge Jens-Christian Holm i en pressemeddelelse.

Regionen flytter fedmeoperationer

Overvægtsklinikken er bemandet af to sundhedsplejersker og en diætist, der skræddersyer en individuel plan med 10-20 arbejdspunkter, som barnet og familien skal følge.

Der er et stort behov for et lokalt tilbud til overvægtige børn og unge i Skanderborg Kommune, fordi det regionale diætisttilbud lukker ved årsskiftet.

Allerede nu er der 20 børn på venteliste, og forventningen er, at godt 100 børn og unge vil benytte sig af tilbuddet om året.