Overvægtige børn og deres forældre står i kø til ny klinik

Skanderborg Kommune vil forsøge at bremse overvægten blandt kommunens yngste borgere

Overvægt er ikke kun barnets, men hele familiens udfordring.

Det er med det udgangspunkt, at Skanderborg Kommune på onsdag åbner en helt ny klinik for overvægtige børn og unge mellem tre og 17 år.

Klinikken er et gratis tilbud, som Skanderborg Kommunes Sundhedstjeneste og Det kommunale Sundhedscenter har udviklet. Allerede før åbningen står mindst 20 børn og deres forældre i kø for at komme i gang.

Glæden vokser - vægten bremser

Formålet med den nye overvægtsklinik er at hjælpe børnene med at opnå et varigt vægttab og samtidig opnå bedre trivsel. fortæller Bodil Lauridsen, som er leder af Sundhedstjenesten i Skanderborg:

- Vi vil gerne gøre en forstærket og mere kvalificeret indsats i forhold til børn, som har en overvægtsproblematik i Skanderborg, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Skanderborg Kommune tager afsæt i den anerkendte metode 'Holbæk-modellen', hvor barnet og forældrene i samarbejde med sundhedspersonalet udarbejder en detaljeret plan for forløbet - både hvad angår kost, motion og også computer- og tv-vaner.

Motivation i orden

Planen nævner nogle konkrete målsætninger som eksempelvis, at barnet skal spise mere frugt og skære ned på sukkerindtaget.

De sunde og gode vaner er ifølge sundhedsplejerske Jane Bak vigtige at lære børnene så tidligt som muligt, hvis vægten skal ned:

- Hvis vi kan få fat i børnene, når de er små, så kan de vokse ud af problemet ved at lave omlægninger af deres måde at leve på. Det er straks værre, når de er ældre og er blevet overvægtige, fortæller hun.

Sundhedsplejerske Jane Bak tror samtidig på, at netop det faktum, at forældrene selv skal henvende for at få deres barn i behandling er med til at gøre dem mere motiverede. At blive optaget på sundhedsklinikken kræver ingen henvisning fra egen læge.

- Jeg ser frem til, at vi kan være med til at gøre en forskel, siger hun.

I videoen øverst i artiklen kan du se et interview med Bodil Lauridsen, som er leder af Sundhedstjenesten i Skanderborg Kommune, hvor hun fortæller om, hvorfor netop Holbæk-modellen er effektiv.

20201123-124830-L-1920x1338we

Britisk variant spreder sig i Danmark

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

20210118-185420-L-1920x1232we

9 ud af 10 vil takke ja til coronavaccine

Lige nu
coronatest coronavirus covid-19 test

liveblogUnder 800 nye coronatilfælde igen

politibil

Tog forkert sving i sin bil – pludselig sad 75-årig fast midt på jernbanespor

20210121-172854-L-1920x1280we

playTestcenter åbner i storcenter