Østjysk landsby glæder sig til landsholdskamp

Kvindelige håndboldtalenter skal i aften spille landskamp i Stjær Hallen

Mens mange danskere i aften sidder klistret foran tv-skærmen for at se TV 2-programmet 'Vild med dans', så står det formentlig noget anderledes til i den lille østjyske by Stjær ved Galten.

Her har aftenens stjerner hverken dansesko eller tylskørter på, men derimod håndboldsko og harpiks i håndfladerne.

Byens idrætshal, Stjær Hallen, lægger nemlig gulv til en vaskeægte håndboldlandskamp mellem det danske udviklingslandshold for kvinder og det tilsvarende hold fra Norge.

- Det glæder vi os sindssygt meget til. At de får lov til at spille den her kamp i vores lille hal, fortæller Annette Thorsted, som er presseansvarlig for Stjær Håndboldklub, til tv2oj.dk.

Der er plads til i alt 400 tilskuere i hallen, hvilket svarer til godt 40 procent af byens samlede indbyggertal.

Stjær Hallen har tre gange tidligere dannet rammen om en landsholdskamp i håndbold. Første gang var i 1987, hvor Ulrick Wilbeck var landstræner og navnene på spillertrøjerne talte Kolding (Janne, red.), Andersen (Anja, red.) og Munk-Lauritsen (Susanne, red.)

Inspiration til unge spillere

Denne gang er det en del østjyske håndboldspilllere, der vil være at finde i truppen - deriblandt Freja Cohrt Kyndbøl fra Silkeborg-Voel KFUM, Jane Schmumacher fra Randers HK og Mathilde Juncker fra SK Aarhus.

Hos Stjær Boldklub, som normalt bruger hallen, håber man, at landskampene kan være med til at skabe opmærksomhed omkring sporten:

- Det er rigtig vigtigt for os at få de her kampe. Vi vil gerne jo motivere vores unge spillere og byen til at komme i gang med håndbolden, siger Annette Thorsted og fortæller, at klubbens U10-spillere skal løbe med på banen i aften.

- Det er stort for dem at se de her halvkendte spillere, som på et eller andet tidspunkt nok er dem, vi ser på landsholdet.

Kampen mellem udviklingslandsholdene fra Danmark og Norge bliver spillet i Stjær Hallen klokken 18.30 fredag aften.

Du kan se et længere interview med Annette Thorsted og også klubbens formand John Hårup Laursen i videoen øverst i artiklen, hvor de fortæller om aftenens kamp og de tidligere kampe, der er blevet spillet i byen.

Videoen er filmet af Palle Hansen.

Her kan du se, hvilke spillere, der er udtaget til U-landsholdet

20200910-094247-A-1920x1280we

Britisk coronamutation fortsætter stigning i Danmark

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

sas.jpg

Efter nye mutationer vil partier og ekspert have krav om test og isolation

testfamiliee7b659b5-d96e-4134-a95b-341fc194b305

Lægefamilie var fanget i Australien - nu er de vendt hjem

COVID-19 LIVE:
corona

liveblog COVID-19 LIVE: Snart er tre procent vaccineret første gang

Politibil

Politiet rykkede ud og lukkede ungdomsfest