Østjysk guldfest: Danmark er verdensmestre!

Efter en overlegen sejr i VM-finalen, kan de utallige østjyder, der er til storskærmsarrangementer, ikke få armene ned.

02:43

VIDEO: Jacob Overby og resten af hallen i Skanderborg er mildt sagt glade for resultatet af verdensmesterskabet i håndbold.

Flere steder i Østjylland vil jublen lige nu ingen ende tage. Verdensmesterskabet bliver fejret med store og små arrangementer. Blandt andet i Randers, Hadsten og Skanderborg.

Læs også 13-årige frivillige til VM: Vi er en del af noget stort

- Det er kanon. Konge. Det er for vildt, udbryder Jacob Overby.

Det er rigtig dejligt, at der er så stor opbakning til det her i Skanderborg. Det er skønt, at være samlet omkring håndbold-drengene her.

Mikkel Bendixen, Driftschef, Skanderborg Fælled

Han er en af op mod 900 håndboldfans, der lige nu fejrer guldet i Skanderborg Fælled, hvor der også har været storskærmsarrangement her til aften.

900 jublende tilskuere sprang op og ned i Skanderborg Hallen, mens de så Danmark vinde guld på storskærm.

- Det er rigtig dejligt, at der er så stor opbakning til det her i Skanderborg. Det er skønt, at være samlet omkring håndbold-drengene her, siger Mikkel Bendixen, der til dagligt er driftschef ved Skanderborg Fælled, hvor arrangementet blev holdt.

Antiklimatisk på den gode måde

Der var lagt op til det helt store brag i finalen mod nordmændene, men Danmark lagde i løbet af første halvleg rimelig stor afstand.

- På en måde var der spænding indtil for fem-syv minutter siden, men nu har de skruet noget op for gashåndtaget, sagde Jacob Overby under kampen til TV2 ØSTJYLLAND.

Der var jubel blandt store og små, drenge og piger, på skærmen og på rækkerne i hallen.

Danmark har ikke tabt en eneste kamp i løbet af turneringen, og kunne altså søndag aften tage guldmedaljen med hjem. Og med en sejr på hele ni mål, var jublen tydelig hos Mikkel Bendixen.

Læs også Stormagasin lukker alle butikker: Skal nå hjem til håndboldkamp

- Der er ikke noget at sige til det overhovedet. Klasse!