Nyt ulvespor udenfor Aarhus

Forsker: Det ligner en ulv

Iphonen på billedet er 115 mm lang. Det store poteaftryk øger sandsynligheden for, at det er et ulvespor, mener eksperten fra Naturhistorisk Museum. Foto: Galten Folkeblad

Foto: Galten Folkeblad

Foto: Galten Folkeblad

1 af 3

Måske er der en ulv løs kun otte km fra bygrænsen til Aarhus. Det er i hvert fald interessante spor, som er fundet, vurderer seniorforsker Thomas Secher Jensen fra Naturhistorisk Museum i Aarhus.

- Sporene ligner meget dem, jeg så af ulven ved Harrild Hede, siger Thomas Secher Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND. Han har foreløbig kun gransket fotos af aftrykkene, men vil i morgen tage fundstedet nærmere i øjesyn.

Aftrykket er stort

Aftrykkene er omkring 12 cm lange. Hvis de er sat af en hund, er det en stor hund. Men det er ikke kun længden og udformningen af poterne, der gør sporene interessante, fortæller forskeren. Også sporafstanden mellem poteaftrykkene og den omstændighed, at sporene optræder i en lige linje er indicier for, at der er tale om en ulv. Thomas Secher Jensen vil dog ikke lægge hovedet på blokken.

- Jeg er ikke nær 100 procent sikker, og jeg vil ikke hænges op på noget, men det ligner de ulvespor, jeg har set tidligere.

Hundelufter er overbevist

Sporene er fundet af en hundelufter, der gik tur ved Lillering Skov, som ligger nær motorvejen mellem Galten og Harlev. Han fandt samtidig en grønlig afføring, som ligner lorte fra en meget stor hund.

100 meter fra poteaftrykkene fandt han et afpillet underben af et rådyr. De tre fund til sammen styrker i mandens øje, at der ikke er tale om hverken hund eller ræv, men noget større, fortæller han til Galten Folkeblad.

Afgnavet ben skal skyldes ræve

Fundet af det afgnavede ben kan forskeren fra Naturhistorisk Museum ikke bruge som bevis.

- Det kan lige så godt være et rådyr, som er blevet ramt af en bil på motorvejen og derefter fundet af en ræv og slæbt ind i skoven og gnavet rent af ræve og andre dyr, siger Thomas Secher Jensen.

Men ekskrementerne ville han gerne have haft inde til DNA-analyse. Det kan nemlig med sikkerhed afgøre, om der er tale om en ulv. Hundelufteren kylede imidlertid ekskrementerne væk.

Hundelufter tør ikke vende tilbage

Finderen af sporene ønsker ikke selv at stå frem, men han siger til avisen, at han ikke mere tør lufte sin hund i skoven, hvor han fandt sporene. Erfaringer fra Norge og Sverige viser, at ulve der antræffer hunde i naturen kan finde på at flå dem i ihjel på stedet.