Nyt trailcenter nær Himmelbjerget: - Det skal være et mødested for alle

Mountainbikere, orienteringsløbere og andre af skovens fritidsbrugere kan snart se frem til at få et nyt mødested i naturen i området mellem Ry og Himmelbjerget

01:27

VIDEO: Ry er nu et skridt tættere på et trailcenter. Trailcenteret skal være et mødested og kunne benyttes af alle, der vil ud i naturen. Video: KRADS

- Det skal være et mødested, hvor vi kan mødes på tværs af interesser, fællesskaber, foreninger og selvorganiserede brugere, siger Simon Hartwell Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Lokale og Anlægsfonden samt Danmarks Idrætsforbund har sammen med idrætsforeninger og andre aktive fritidsbrugere af naturen i Skanderborg Kommune udviklet et nyt mødested.

Læs også Troels Kløvedal har selv planlagt sin begravelse

- Det skal kunne bruges uanset, om du vil ud og samle bær og svampe, gå en tur, ride eller cykle mountainbike. Det skal være for alle, der vil ud i naturen. Huset skal kunne rumme alle aktiviteter, siger friluftentusiast Simon Hartwell Christensen.

Det skal kunne bruges uanset, om du vil ud og samle bær og svampe, gå en tur, ride eller cykle mountainbike. 

Simon Hartwell Christensen, friluftsentusiast 

Efter en lang række møder mellem kommunen og kommende brugere er størstedelen af budgettet og planlægningen på plads.

- Vi har taget det afgørende skridt fra idéplan. Vi ved, at det bliver. Nu er det blot et spørgsmål om tid, fortæller udviklingskonsulent i Skanderborg Kommune Viggo Rasmussen.

Her kan det mødestedet indvendigt. Foto: KRADS

Et spørgsmål om tid 

Ifølge Skanderborg Kommune bliver projektet med stor sikkerhed en realitet. Kommunen håber, at det kan være med til at lokke flere ud i naturen.

Med trailcentret kan vi gå fra at sige, at vi har en smuk natur til at gøre den attraktiv. Så folk kan bruge den aktivt.

Viggo Rasmussen, udviklingskonsulent, Skanderborg Kommune 

- Med trailcentret kan vi gå fra at sige, at vi har en smuk natur til at gøre den attraktiv. Så folk kan bruge den aktivt, siger han.

Skanderborg Kommune forventer, at projektet er færdigt i slutningen af 2019. Foto: KRADS

Kommunen har brugt meget tid på at spørge borgerne, hvilke ønsker de har til centeret. Simon Hartwell glæder sig til de muligheder, det giver.

- Jeg skal bruge det til et mødested, hvor vi tager ud og samles, når vi skal være aktive i naturen. Så skal jeg også bruge det som en destination, hvor jeg tager ud og er en dag sammen med min familie.

Hvis der ikke dukker uforudsete udfordringer op, forventer kommunen, at projektet er færdigt i slutningen af det kommende år.