Nybyggere vælger Skanderborg: - Natur og huspriser var det der trak i os

I Skanderborg blev der torsdag afholdt Byg og Bo-messe. Her var mange nybyggere mødt op for at kigge på huse

02:04

Over 10.000 personer ventes at kigge forbi, når der i påskeferien bliver afholdt Byg og Bo i Fruering Skovmark i Skanderborg. 

Det er den 22. udgave af byggeudstillingen, der i år finder sted. Et af de par, der havde taget turen til Skanderborg var Josephine Christensen og Leigh Young, som for nyligt har købt byggegrund i Skanderborg Kommune.

Hvis vi havde købt en byggegrund et andet sted, så kunne det godt være, at vi havde fået mindre for pengene.

Josephine Christensen

- Vi regner selvfølgelig med, at det skal være et hjem, som vi ikke skal flytte fra de næste mange år, og et sted hvor vi kan stifte en familie og blive boende og være rigtig glade og måske endda blive gamle, siger Josephine Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Josephine og Leigh er langt fra de eneste, der vælger at flytte til Skanderborg. Tal fra VIVE – Det Nationale Forsknings og Analysecenter for Velfærd viser, at Skanderborg sammen med Aarhus og Horsens er den kommune i Østjylland, hvor befolkningstallet er steget mest.

Læs også Boliger til 9000 kan være på vej: Borgere på guidet tur ved Nørrestrand

En af grundene til, at parrets valg faldt på Skanderborg, var, at det er billigere end eksempelvis Aarhus. 

- I Skanderborg Kommune er det ikke så dyrt at købe grunde og leve, som det er i Aarhus, siger Leigh Young.

Josephine Christensen er enig:

- I Skanderborg er det naturen og priserne, der trak lidt i os, forklarer hun.

Forskel på flere millioner

Og der er stor forskel på prisen for en bolig rundt omkring i Østjylland. Det fortæller salgs- og marketingschef ved Byg og Bo Kenneth Poulsen.

- Huset, som jeg står ved, koster 5,3 millioner her i Skanderborg. Skulle jeg bygge et hus tilsvarende i Risskov, så ville det måske ligge et sted mellem 7 og 8 millioner, og var det i Grenaa, ville det ligge på den anden side af 4 millioner. 

Salgs- og marketingschef ved Byg og Bo, Kenneth Poulsen, fortæller, at der er stor forskel i prisen på huset bag ham alt efter, hvor i Østjylland, det ligger.

Flere nybyggere

Parret bliver langt fra de eneste nybyggere i området, og det har også en betydning, at der er flere i samme situation.

- Vi skal bo på en helt ny vej, hvor der også er flyttet en masse forskellige nybyggere til, som selv bygger hus, som er nogenlunde på samme alder og måske har de samme interesser, siger Josephine Christensen.

Læs også Bolighandel: Østjyderne køber flest huse