I denne uge kulminerer længere tids arbejde med at udvikle ældremaden i Skanderborg Kommune, når 800 borgere på plejecentre og i eget hjem begynder at få leveret de nye måltider.
Det nye madkoncept er udviklet i samarbejde med Søren Westh fra firmaet Enspire, der tidligere har været NOMA- kok.
Måltiderne består af mad lavet fra bunden med friske råvarer og et nordisk twist.
I Budget 2014 blev der afsat fem millioner kroner til at give manden i Skanderborg Kommune et kvalitetsløft.
- Nu kan borgerne se frem til at få serveret den nye mad hver dag, og det er fantastisk. Der er i øjeblikket generel bevågenhed på kvalitet af ældremaden, fordi det har så stor betydning for livskvaliteten. Ikke bare på grund af smagsoplevelsen, men også fordi den rette ernæring har afgørende betydning for borgernes almene helbredstilstand og fysiske formåen. Vi er derfor glade for, at vi nu kan sige, at vi er en af de kommuner herhjemme, der er længst fremme på kvaliteten af maden, siger Christina Bottke (V), formand for Socialudvalget i Skanderborg Kommune, i en pressemeddelelse.
Arbejdet med at udvikle det nye madkoncept har stået på siden august 2014, og det er nu klar til at blive rullet ud.
- Det nye madkoncept rulles ud løbende frem til sommeren 2016, og selv om alt ikke nødvendigvis vil være perfekt fra start, er der ingen tvivl om, hvad der skal være det endelige resultat, siger mad- og måltidschef i Skanderborg Kommune, Conny Rønnow.