Nu bor de sammen: Simone og Thomas mødtes på katteudstilling

Simone Jørgensen og Thomas Gundersen er bidt af katte. Det var kærligheden til de firebenede, som førte dem sammen

02:36

Foto: Palle Hansen

Simone Jørgensen og Thomas Gundersen deler ikke kun postkasse.

Kærligheden til katte deler de også, og det var den, der førte dem sammen.

Simone Jørgensen mødte Thomas Gundersen, da hun var til en af sine første katteudstillinger for to et halvt år siden. 

- Vi begyndte at snakke sammen, og så var kemien der bare en dag, siger hun.

Thomas Gundersen har beskæftiget sig med racekatte i ni år. I dag bruger han og Simone Jørgensen meget tid på de firebenede.

I denne weekend deltager de i udstillingen i Hørning Idrætscenter.

På et typisk år deltager de i et sted mellem otte og 12 udstillinger. De fleste foregår på dansk jord, men turen går også til Tyskland og Tjekkiet af og til.

Læs også Kattehjem i krise: 170 katte risikerer at miste deres hjem

Lørdag var en af parrets katte i konkurrence. Det blev til et nederlag. Selv om det selvfølgelig er kattens at tabe, gør det ikke så meget, forklarer Simone Jørgensen.

- Jeg tabte nomineringen i forhold til at komme på scenen til en af mine klubkammerater, men vi har et så godt fællesskab i klubben, så det er egentlig bare dejligt, at det er en af os, som vinder. Jeg vidste godt, at det var en hård konkurrent, fordi der er lagt et lidt bedre arbejde bag, siger hun.

Susanne Wehnert er formand for Jydsk Racekatte Klub, JYRAK. Hun fortæller, at det er første gang, at foreningen arrangerer katteudstilling i Hørning Idrætscenter.

Lørdag er 364 katte i aktion, mens cirka 250 skal i sving søndag. De kommer primært fra Danmark, men der er også katte fra Sverige, Norge og Tyskland.

Susanne Wehnert håber på mange tilskuere:

- Der er rigeligt at se på hele weekenden. Folk vil som regel rigtig, rigtig gerne vise deres kat frem, og man kan som regel få lov til at klappe den lidt, når den har været ved dommeren, siger hun.

Øverst i artiklen kan du høre mere om Simone Jørgensen og Thomas Gundersens interesse for katte, mens Susanne Wehnert i klippet nedenfor fortæller mere om udstillingen. Indslagene er optaget af Palle Hansen.

01:20

Foto: Palle Hansen

Luk video