Naboer frygter kæmpe feriepark: - Det er en vanvittig idé

Udsigten til 100.000 flere turister og en ny feriepark ved Ry gør naboerne skeptiske.

Naboerne til Holmens Camping ved Ry er skeptiske. 

Firmaet Landal GreenParks ønsker at omdanne Holmens Camping til feriepark og bygge 76 hytter, en stor centerbygning og wellnessfaciliteter.

Det skal give 100.000 flere overnatninger i Ry. 

- Det er en park helt ude af proportioner for det her område. Det er alt for stort, siger Anne Olesen fra Ry til TV2 ØSTJYLLAND.

- Jeg synes, det er en vanvittig idé.

Naboerne frygter, at for mange feriehytter som denne kan omdanne området til en forlystelsespark.
Naboerne frygter, at for mange feriehytter som denne kan omdanne området til en forlystelsespark. Foto: Bayarch og Pantheon A/S (visualisering)

Der er blandt andet planer om en shelterplads, teltpladser og legeplads ud mod Gudensø, som skal have offentlig adgang. 

- Så kunne jeg forestille mig, at der kommer en masse stand up-padlere, og de kan ikke rigtigt finde ud af det, så de ender inde i sivene og skræmmer de fugle, der er, siger Anne Olesen. 

Området ned til Gudensø skal huse shelter- og teltpladser, hvis det står til projektgruppen.
Området ned til Gudensø skal huse shelter- og teltpladser, hvis det står til projektgruppen. Foto: Bayarch og Pantheon A/S (visualisering)

Projektudviklerne bag skal 24. februar præsentere sine planer for Skanderborg Byråd og beboerne i området. 

Også Claus Leick (SF), der er formand for Klima-, Miljø- og Planudvalget og selv bor i Ry, er skeptisk.

- Det er kritisk i forhold til, om trafikbelastningen bliver for stor. Det er nok der, jeg har min største anke. Men det er også vigtigt, at man er åben og at lytte til argumenter for og imod, og det er vigtigt, vi involverer mange i det, så det ikke bliver en snæver beslutning, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Anne Olesen mener dog ikke, at der er så meget at snakke om.

- Det kan være med til at ødelægge området. Jeg har været her i rigtig mange år, men jeg vil da gerne have, at det er attraktivt for dem, der kommer efter, og at det ikke bliver en forlystelsespark, siger hun.

TV2 ØSTJYLLAND har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Holmens Camping og Landal GreenParks. Ingen af dem har ønsket at stille op til interview.