Mistanke om falske hjemmehjælpere i Skanderborg

Ældresekretariat advarer mod firmaet "De Kække Vikarer". Det findes nemlig ikke

Gratis rengøring - eller forsøg på tricktyveri. Skanderborg Kommune frygter, at De Kække Vikarer har mere i ærmet end sprayflasker til at gøre vinduer rene med. Genrefoto. Foto: Colourbox

Skanderborg Kommune går nu ud og advarer borgerne mod at tage imod et tilbud fra et firma, som kalder sig "De Kække Vikarer." Det sker efter at en ældre medborger har henvendt sig til kommunen og undret sig over en mystisk telefonopringning.

Borgeren blev ringet op af en kvinde, som tilbød tre timers gratis rengøring. Kvinden i telefonen oplyste, at hendes firma "De Kække Vikarer" var bestilt af Skanderborg Kommune og at aftalen var, at borgeren skulle tilbydes tre timers hovedrengøring - uden beregning.

Læs også Tricktyve i frækt fupnummer: Påstår at samle ind til handicappede

Og det lød jo rigtigt godt. Så borgeren sagde i første omgang "ja tak" til tilbuddet og aftalte, at "De Kække Vikarer" skulle kigge ind i næste uge.

For godt til at være sandt

Men så begyndte tvivlen at nage. Borgeren er nemlig ikke visiteret til hjemmehjælp og har aldrig bedt kommunen om hjælp til nogen rengøring. Tilbuddet lød simpelthen for godt til at være sandt.

Så borgeren kontaktede kommunens fagsekretariat for Ældre og Handicap og spurgte ind til, hvad det var for en aftale, kommunen har lavet med "De Kække Vikarer". 

Men hos Skanderborg Kommune kan man kategorisk afvise, at der findes nogen aftale af den slags. Faktisk er der ikke noget der tyder på, at der overhovedet findes et rengøringsfirma med det navn. Derfor har kommunen nu valgt at tage borgerens henvendelse særdeles seriøst og meldt sagen til politiet.

Læs også Bølge af tricktyverier: Tyv tilbød 97-årig hjælp med rollator

- Det som gør os mistænkelige er, at at vi hverken kender til det firma eller til aftalen, siger souschef i fagsekretariatet Ældre og Handicap i Skanderborg Kommune Niels Diedrichsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Tager mistanken dybt alvorligt

- Man kan ikke undgå at få en mistanke om, at det er et forsøg på at få adgang til den ældre borgers hjem. Det tager vi naturligvis dybt alvorligt, og derfor har vi også underrettet politiet om sagen, fortæller souschef Niels Diedrichsen.   

Læs også Pas på: Tricktyve snyder sig adgang som "varmeaflæsere"

- Om det er telefonfis eller noget mere alvorligt, det ved vi ikke. Men vi tager hånd om borgeren nu, så borgeren ikke kommer til at modtage nogle falske hjemmehjælpere i næste uge, siger han. 

Man kan ikke undgå at få en mistanke om, at det er et forsøg på at få adgang til den ældre borgers hjem. Det tager vi naturligvis dybt alvorligt.

Niels Diedrichsen, souschef

Der findes en fritvalgsordning i Skanderborg Kommune, hvor man kan vælge mellem offentlig eller privat hjemmehjælp. Men det vil altid være noget med at man først bliver visiteret til hjælp af kommunen.

 -  Hvis man ikke er blevet visiteret af kommunen og bliver ringet op af nogen som siger, de henviser til en aftale med kommunen, så er der i hvert fald noget helt galt, siger Niels Diedrichsen.

Hvis en borger er i tvivl, så kan man få be- eller afkræftet, om det er et reelt tilbud fra Skanderborg Kommune ved at ringe til Ældre og Handicap-sekretariatet på telefon 8794 7850, lyder opfordringen fra Niels Diedrichsen.

Læs også Tricktyve på flugt standset af pløre

Kommunen vil meget gerne høre fra andre borgere, hvis de har modtaget et lignende tilbud.