Minister deltager i Uge Sex

Skal gøre børnene klogere på, hvordan kemi i hverdagen påvirker fertiliteten

01:12

1 af 2

Det er vigtigt, at unge ved, at det ikke altid er lige til for alle at få børn den dag, man er klar til det. Sådan lyder et af budskaberne i den landsdækkende Uge Sex-kampagne, som miljøminister Kirsten Brosbøl (S) bakker op omkring i Ry i dag.

Eleverne på Mølleskolen i Ry, der i dag har ministerbesøg, er iblandt de 325.000 børn og unge, der deltager i den landsdækkende kampagne.

Miljøministeren kommer til Mølleskolen for at gøre eleverne mere opmærksom på de mange hormonpåvirkende stoffer, man kan omgive sig med i hverdagen. Det handler blandt andet om make up, shampoo og mulige pesticider i fødevarer.

- Mit budskab er, at det er vigtigt, at man undgår skadelige kemikalier. Især de hormonpåvirkede stoffer er mistænkt for at kunne påvirke vores evne til at få børn. I dag bliver hvert tiende danske barn født af forældre, der har fået hjælp til at blive gravide hjælp. Måske har det ikke så stor betydning for eleverne i dag at tænke over disse ting, men det kan det sagtens få den dag, hvor de begynder at tænke på at få børn, siger miljøminister Kirsten Brosbøl til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Uge Sex handler om at øge børn og unges viden og styrke deres evne til at træffe gode valg i forhold til trivsel, seksualitet og sundhed.

Se hvordan det gik, da ministeren kom på besøg på Mølleskolen ved at klikke på videoen øverst i artiklen.