Millioner til Ejer Bavnehøj

Realdania bidrager med 2,3 millioner kroner til nyt projekt ved Ejer Bavnehøj

Der skal være plads til fordybelse, det skal være nemmere at komme omkring på bjerget, og der skal indrettes et moderne forsamlingsområde.

Det er nogle af planerne med et nyt projekt ved Ejer Bavnehøj, som Skanderborg Kommune og Ejer Bavnehøjs Venner står bag.

Der vil blive investeret 2,95 millioner kroner i projektet, hvoraf Realdania bidrager med de 2,3 millioner.

Internationalt fyrtårn

- Vi er fantastisk glade for det frugtbare samarbejde vi har med Realdania og Ejer Bavnehøjs Venner om at forvandle Ejer Bavnehøj til Danmarks smukkeste og mest betydningsfulde højdepunkt, siger borgmester i Skanderborg, Jørgen Gaarde i en pressemeddelelse.

- Fællesskabet og naturen ligger nemlig vores hjerte meget nært i Skanderborg Kommune. Vi ønsker nu at løfte Ejer Bavnehøj op til et nationalt og internationalt fyrtårn for disse to centrale danske værdier, siger han.

Elsket turistattraktion

Også turistchefen i VisitSkanderborg, Marianne Purup, er glad for bidraget. Hun ser frem til, at den gamle og elskede turistattraktion får nyt liv.

- Ejer Bavnehøj er en unik portal til Søhøjlandet, og det første man ser, når man nærmer sig ad E45. Derfor er det også skønt, at Realdania vil støtte visionen om en helt ny indretning og landskabsformidling deroppe på toppen af Ejer Bjerge, siger hun i meddelelsen.

Det er ikke første gang, at Realdania investerer i Ejer Bavnehøjs kvalitet og udvikling som moderne naturattraktion. Realdania står også bag Møllehjulet, der blev opført i 2010, og som er en moderne kiosk- og toiletbygning.

Ejer Bavnehøj er en del af Ejer Bjerge, der udgør det højeste punkt i Danmark.