Miljø og motion går hånd i hånd i Låsbys nye søpark

På søndag åbner Låsby Søpark, der som den første herhjemme kombinerer skybrudssikring med motionsformen CrossGym

Efter halvandet år med gravemaskiner og adgang forbudt indvies Låsby Søpark på søndag.

Søparken er den første af sin art i Danmark. Den klimasikrer byen og giver borgerne mulighed for at kunne dyrke den populære motionsform CrossGym.

Lokale og Anlægsfonden har støttet opførelsen af søparken.

- Borgernes idékatalog afspejlede et tydeligt ønske om samvær og aktivitet. CrossGym er en rigtig fin motionsform, hvor aktiv fritid kan integreres med mange forskellige brugergrupper. De mange CrossGym-elementer i Låsby Søpark kan bruges af både børn og voksne, lokale og gæster i byen, siger Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden, i en pressemeddelelse. 

- I kombination med de naturligt udformede regnvandssøer har Låsby nu noget helt særligt: Funktionel træning i et naturligt miljø, der samtidig varetager en teknisk funktion. Det er unikt, tilføjer Esben Danielsen.

Låsby Søpark

  • Søparken består af en række regnvandsbassiner, som er designet til at kunne håndtere voldsomme skybrud
  • I parken er der blandt andet: 400 meter asfalteret sti til rulleskøjter og løbehjul, syv aktivitetsområder med faciliteter til CrossGym, skateområde, legeplads, beachvolleybane, bytorv med opholdstrapper og stiforbindelser til resten af byen
  • Derudover er der etableret en markant bro over bassinerne, som binder byen sammen med Låsby Hallen
  • Låsby Søpark har kostet i alt 19 millioner kroner

Realdania har også støttet søparken.

- Låsby Søpark er et skoleeksempel på de projekter, vi går ind i, hvor man tænker klimatilpasning og byudvikling sammen. Låsby er i dag sikret mod skader fra de enorme regnmængder, der strømmer ind mod byen ved kraftige regnskyl og skybrud, og samtidig har borgerne en både sjovere, sundere og smukkere bymidte, siger projektchef Mikkel Suell Henriques fra Realdania.

Selve indvielsen i Låsby foregår søndag den 13. noevember i tidsrummet 13-16.