Mangler frivillige hænder

Flygtninge skaber behov for flere frivillige

Stadig flere flygtninge kommer til Skanderborg Kommune. Indtil videre har kommunen i år modtaget 96 flygtninge. Især fra krigshærgede Syrien.

Mange af flygtningene er afhængige af hjælp fra frivillige. For eksempel hjælp til indkøb, lektielæsning, få hængt gardiner op og lære Danmark og dansk kultur bedre at kende.

De mange nye flygtninge gør det svært for de frivillige at følge med, og derfor efterlyser kommunen nu flere frivillige.

- Vi har omkring 150 frivillige, som allerede gør en fantastisk indsats i forhold til de flygtninge, der er i kommunen. Men med de mange nye flygtninge, som kommer i øjeblikket, kan de frivillige ikke længere følge med, fortæller frivilligkoordinator i Skanderborg Kommune Jette Engelbrecht i en pressemeddelelse.

En af dem, der hjælper er Jette Aaberg, som er frivilligkoordinator for flygtningene i Galten.

- Når en flygtning kommer til Danmark, kan det ofte opleves som et kaos af organisering og struktur, og her er det bare så vigtigt, at vi ikke vender ryggen til. Nogle gange kan jeg få et blik, der bare siger "uden dig ved jeg ikke, hvad jeg skulle gøre", og det er lønnen i sig selv, siger Jette Aaberg.

Lige nu mangler kommunen mellem 20 og 30 frivillige.