Malene fik ikke institutionsplads i nærområdet: Skal køre halvanden time ekstra om dagen

Malene Sofie Kramer Hansen er én af de mange unge, der er flyttet til Galten. Men hendes datter har ikke fået dagplejeplads i lokalområdet, og det giver hende halvanden times ekstra kørsel om dagen.

Malene Sofie Kramer Hansen bor i Galten med sin mand og lille datter. De er én af de mange tilflytter-familier, der er rykket til byen de seneste år - men alt er ikke som forventet.

- Da vi købte byggegrunden, var det med en forventning om, at vi kunne få pasning til vores barn i lokalområdet, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Det er ikke i barnets tarv, og det er ikke i familiernes tarv.

Malene Sofie Kramer Hansen

Men sådan skulle det ikke gå. Malene Sofie Kramer Hansens datter har nemlig fået dagplejeplads i Hørning, som resulterer i en ekstra køretid på halvanden time om dagen.

- Vores daglige kørsel bliver noget helt andet, end det vi havde forestillet os, og det vi synes, man kunne forvente.

Udover den ekstra køretid frygter hun, at dagplejepladsen i Hørning vil give familien en ringere forankring i lokalsamfundet.

- Det er jo nu, at vores datter skal danne sin første relation udenfor familien. Og det bliver til denne her dagplejemor i Hørning, og her danner hun jo også relation til de andre børn, siger Malene Sofie Kramer Hansen.

- Det handler om forankring i lokalområdet, og det synes jeg ryger ved det her. Og det er ikke i barnets tarv, og det er ikke i familiernes tarv.

VIDEO: Hør Malene Sofie Kramer Hansen fortælle om sin situation her.

Flere børnefamilier end forventet

I Skanderborg er det en succeshistorie, at de er lykkedes med få unge børnefamilier til at flytte til området - noget mange kommuner drømmer om.

Men kommunen har ikke været forberedt på den store tilstrømning.

- Både sidste år og i år måtte vi opskrive vores prognoser, således at der er flere børn, end vi regnede med for tre år siden, siger borgmester i Skanderborg Kommune, Frands Fischer (S), til TV2 ØSTJYLLAND.

Udviklingen i Skanderborg Kommune

- Vi skal selvfølgelig være vant til at agere hurtigere – også når noget opstår, hvor vi ikke helt har forudset det rigtige niveau. Der er mit bud, at nu får vi lavet nogle midlertidige løsninger, så vi får en midlertidig børnehave op at stå allerede til efteråret, siger Frands Fischer.

Borgmester, Frands Fischer (S), fortæller, at de arbejder på at finde midlertidige løsninger på problemet med pladsmangel i daginstitutioner i Galten-området.
Borgmester, Frands Fischer (S), fortæller, at de arbejder på at finde midlertidige løsninger på problemet med pladsmangel i daginstitutioner i Galten-området.

Men Jens Szabo (V), der sidder i byrådet i Skanderborg Kommune, mener, at problemstillingen er blevet taget op ad flere omgange, uden at der er blevet gjort tilstrækkeligt ved det.

- Vi har spurgt, om vi kan sætte nogle midlertidige telte op for eksempel i nærheden af Skovby. Vi kan leje dem med relativt kort varsel. Vi kan sagtens lave sådan nogle løsninger hurtigt, og vi forventer, at der arbejdes på højtryk på at finde løsninger, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

- Malene er ikke den eneste, der har det her problem. Der er rigtig mange borgere fra Galten-området – også andre steder, men Galten er særlig slemt – der kontakter os i øjeblikket, og det er fuldstændigt uacceptabelt.

Jens Szabo (V) kalder situationen for fuldstændigt uacceptabel.
Jens Szabo (V) kalder situationen for fuldstændigt uacceptabel.

Borgmesteren påpeger dog, at 99 procent af borgerne i kommunen får et af deres ønsker opfyldt, når det kommer til institutionspladser.

- Men den sidste procent skal vi gøre det bedre for, og Malene skal gerne kunne møde en løsning allerede i løbet af sommeren, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Regnvejr Aarhus

Fortsat gråt og vådt - men solen er på vej

La Cabra Coffee

play Kamp for tilflyttere: Randers jagter nye borgere i Aarhus

060521 Bibliotek åbner som hotel digi

play Video: Gammelt bibliotek forvandlet til hostel - kom med på en rundtur

Jacob Fihl-Jensen (1)

play Naboer raser over farlig nedrivning af mejetærsker-fabrik

corona smitte coronavirus

Østjyske sogne tæt på nedlukning: Se smitten i dit sogn

IMG_6045

play Må jeg klare mig selv? Nej, du må få hjemmehjælp

Dagens mest læste