Lukket for adgang: Smukfest erkender fejl ved proppet Tobias Rahim-koncert

Smukfest måtte lukke adgangen til koncert med dansk popkomet, efter omkring 30.000 publikummer troppede op.

Der var slet ikke plads til alle, da Tobias Rahim fredag aften gik på scenen på Smukfest.

Koncerten med den to meter høje popsanger, der har storhittet med numre som 'Mucki Bar' og 'Stor Mand', var blevet placeret på Smukfests næststørste scene, Stjernescenen.

Der er der ifølge Smukfest plads til op mod 25.000 publikummer - men det var ikke nok.

For i løbet af aftenen måtte Smukfest sende en notifikation ud via sin app, hvor de skrev, at 30.000 var dukket op. Det samme antal havde dermed fravalgt Tina Dickow på hovedscenen, Bøgescenen, hvor der ifølge flere medier ikke var fyldt med festivalgængere.

Sådan så beskeden fra Smukfest ud.
Sådan så beskeden fra Smukfest ud.

Det betød samtidig, at adgangen til Stjernescenen blev lukket, og mange var gået forgæves.

Og lørdag siger talsmand for Smukfest Søren Eskildsen da også, at Tobias Rahim burde have stået på en større scene foran endnu flere fredag aften.

- Vi må erkende, at den gode Tobias Rahim skulle have spillet på Bøgescenen i stedet for. Når vi nu kigger på det på bagkant, så havde det været godt, siger talsmanden.

Der var proppet med mennesker foran Stjernescenen.
Der var proppet med mennesker foran Stjernescenen. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

At Tobias Rahim, der er født op vokset i Aarhus, trækker ufatteligt store publikum er dog langt fra en ny tendens. Det skete eksempelvis på årets Roskilde Festival, hvor folk måtte stå langt uden for det telt, han spillede i, for at få et glimt af ham.

Også på Jelling Festival var han endt på en alt for lille scene, skrev Ekstra Bladet, og da han tidligere på ugen sang sine hits på havnen i Aalborg, dukkede op mod 50.000 gæster op, vurderede arrangørerne.

- Pissegod booking

Og fredag ramte Tobias Rahim-stormen altså også Stjernescenen på Smukfest. Ifølge Søren Eskildsen er det svært at sadle om og bytte rundt på scener, når først spilleplanen er lagt.

- Det er en enormt lang proces at få flyttet rundt på kunstnere og meget vanskeligt så lang tid i forvejen, som planlægningen kræver her hos os, siger han.

Andreas Odbjerg gæstede Tobias Rahim på Stjernescenen og sang hittet 'Stor Mand'.
Andreas Odbjerg gæstede Tobias Rahim på Stjernescenen og sang hittet 'Stor Mand'. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

I stedet måtte festivalen meddele på storskærme, at pladsen var fyldt, og at man ikke kunne komme ind. Det var ikke ønskescenariet, erkender Søren Eskildsen, men han glæder sig dog over, at det gik rimelig fredeligt til.

- Og så var der omkring 30.000 mennesker, der havde en helt fantastisk oplevelse, siger talsmanden, der da heller ikke tøver med at kalde Tobias Rahim en "pissegod" booking.