Lokker med personligt brev

Ekspert fraråder at bide på

Lokalenergis direktør lokker i et personligt brev til kunderne i Skanderborg Kommune med billig el, men det tilbud fraråder en ekspert i elmarkedet kunderne at tage imod.

I brevet står der intet om, hvad prisen bliver, alligevel anbefaler direktøren, at kunderne allerede nu binder sig til Lokalenergi FastEl-produkt.

Tilbuddet er meget tåget og uklart. Det mener den uafhængige energiøkonom, tidligere medlem af Energitilsynet og lektor fra RUC Anders Larsen, der har gennemlæst brevet:

- Brevet er et forsøg på at få kunderne til at binde sig, inden de måske forsvinder. Ingen ved jo, hvad udbudsrunden bringer. Jeg gætter på, at rigtig mange kunder i Skanderborg slet ikke forstår, hvad brevet handler om. Der står intet om kroner og ører, hvilket er meget underligt. Elprisen svinger hele tiden, så hvad betyder det når Lokalenergi siger at de fremover vil være billigere end et produkt, som der ikke findes i fremtiden? Siger lektoren til Lokalavisen Skanderborg.

Lavere pris end nuværende

I løbet af foråret skal forsyningspligten af el i udbud. Når man ved, hvem der vinder udbuddet, skal el-kunderne tage stilling til, om de vil skifte til leverandøren, der har vundet bevillingen, eller om de vil blive hos Lokalenergi Forsyning, der har forsyningspligt til kunderne i Skanderborg Kommune i dag.

Hos Lokalenergi garanterer man, at elprisen bliver lavere end den nuværende.

- Vi har sendt et brev til vores kunder, for at sikre, at de bliver som kunder hos Lokalenergi, men også for at give dem et simpelt produkt til en fast pris, forklarer direktøren for Lokalenergi, Erik Gudbjerg.

Hvis man vælger FastEl fra Lokalenergi, binder man sig til produktet i et halvt år. Noget direktøren forventer at 40.000 kunder vil gøre.