Lokal Venstre-formand ked af Kjer-exit

Trods regeringskrisen har Skanderborg-formand stor tillid til afgående minister

Foto: Steen Brogaard / TV2OJ

Eva Kjer Hansen (V) stopper som minister, meddeler hun lørdag formiddag Foto: Steen Brogaard

1 af 2

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens (V) beslutning om at trække sig som minister vækker ærgrelse i Østjylland.

Den lokale formand Venstres kommuneforening i Skanderborg, Jens Erik Sørensen, har trods den verserende krise stor tillid til Eva Kjer Hansens evner som minister.

Derfor er han ked af, at hun lørdag formiddag meddelte, at hun trækker sig fra posten.

- Jeg er ked af beslutningen, men jeg respekterer den. Det er et politisk spil. Hun træder tilbage af hensyn til regeringen og det projekt, regeringen har gang i. Hun har vurderet, at denne sag er vigtigere end sig selv, og derfor har hun taget sin beslutning, siger Jens Erik Sørensen til tv2oj.dk.

Jens Erik Sørensen mener, at Eva Kjer Hansen har været en fremragende minister.

Beklager beslutningen

Det er derfor ifølge ham et paradoks, at hun efter massiv kritik og mistillid fra andre partier vælger at stoppe:

- Fagligt set beklager jeg beslutningen. Hun har vist, at hun evner at samle to ministerier, som naturligt hænger sammen. Hun har også magtet at sætte en dagsorden på miljøområdet - specielt i forhold til landbruget.

Konservative i Østjylland: Vi bakker op

Eva Kjer Hansens (V) afgang som miljø- og fødevareminister kommer efter længere tids modvind for ministeren, der i slutningen af sidste år sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative blev enig om en landbrugspakke.

Jens Erik Sørensen fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at han undrer sig over, at De Konservative senere udtrykte mistillid til ministeren.

- Men der skulle findes en løsning. Eva Kjer valgte den ene løsning. Den anden var, at der blev udskrevet valg. Det gælder nu om at finde et regeringsgrundlag, som blå blok kan være enige om. Det skal ikke ende med politiske drillerier.