Livsfarlig brandert på motorvej - 46-årig kunne knapt stå på benene

Da den 46-årige mand kørte fra motorvejen, ramte han kort efter ind i en grusbunke i siden af vejen.

Foto: Camilla Rønde - Ritzau Scanpix

En 46-mand satte søndag sig eget og alle andres liv på spil, da han stærkt beruset bevægede sig ud på motorvejen mellem Skanderborg og Aarhus.

Den fulde mand zig-zaggede med høj hastighed rundt på vejen, hvor han kørte alt for tæt på de andre bilister. Det resulterede blandt andet i, at han på et tidspunkt kørte sidespejlet af en anden bil.

Det er nærmest rent held, at der ikke sker noget med ham eller andre.

Jakob Christiansen, Østjyllands Politi

- Der er en god borger, der ringer til os og følger ham hele. De ting, han ser, er ret foruroligende, så vi rykker selvfølgelig ud med det samme, siger kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Fartkontrol på de østjyske veje fra mandag morgen

Da den 46-årige mand kørte fra motorvejen, ramte han kort efter ind i en grusbunke i siden af vejen.

Det stoppede dog ikke den stærkt berusede mand, der bakkede ud og fortsatte sin vilde kørsel, mens anmelderen kørte bagved og guidede politiet på rette vej.

Mandens køretur stoppede brat, da han kørte ind i et skilt og et træ i et T-kryds ved Harlev Møllevej og Tarskovvej.

Det var i dette T-kryds ved Harlev Møllevej og Tarskovvej, at den 46-årige mands vanvidstur endelig stoppede. Foto: Google Maps

Kort tid efter ankommer politiets patrulje til stedet.

- Da vores betjente kommer frem, er de slet ikke i tvivl om, at han er beruset. Han har meget svært ved at stå på sine ben og snøvler, og han indrømmer da, at han har drukket for meget, siger kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Per forfulgte polsk lastbil - nu hædres han af politiet

For at gøre ting endnu værre viser det sig, at den 46-årige kørte sin tur uden kørekort. Politiet kan ikke oplyse, om manden er blevet frataget sit kørekort, eller om han aldrig har haft et.

Manden blev anholdt og sigtet for spirituskørsel på stedet. 

- Det er fuldstændigt uansvarligt at sætte sig bag rattet i sådan en tilstand, og så endda uden kørekort. Det er nærmest rent held, at der ikke sker noget med ham eller andre.

Mandens vanvidskørsel blev anmeldt til politiet klokken 11.40.

Læs også Lang politijagt med 200 km/t stoppede med søm og punktering