- Livet drejer sig om tryghed

Stor tryghedsmesse i Skanderborg lørdag

02:37

1 af 2

I samarbejde med politiet inviterede Skanderborg Kommune lørdag alle områdets beboere til en såkaldt tryghedsmesse.

Messen i Niels Ebbesen Hallen i Skanderborg er den første af sin slags. Målet er at give nye vinkler på tryghed og inspiration til, hvordan hverdagen kan blive mere tryg.

Under messen kunne de besøgende blandt andet opleve, hvordan brandmænd hurtigt og effektivt kan klippe hul i en bil for at få tilskadekomne ud efter et trafikuheld.

Ifølge leder af lokalpolitiet i Skanderborg Andreas Bryld Hansen kan tryghed dog være meget andet end at modtage hjælp efter en ulykke i trafikken.

- Det ord, der hedder "tryghed", det er jo generelt for mange, mange områder. Lige fra man er barn, til at man forlader denne verden, siger Andreas Bryld Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: - Det er meget mere trygt

Arrangørerne af lørdagens tryghedsmesse havde i første omgang planlagt en konference om nabohjælp.

Efterhånden som idéen blev diskuteret, udviklede arrangementet sig til også at omfatte en række andre ting, som er med til at skabe tryghed i hverdagen.

- Hvorfor laver man pensionsordninger? Det er fordi, man gerne vil være tryg, når man er ældre. Generelt set drejer hele livet sig om tryghed, fastslår leder af lokalpolitiet i Skanderborg Andreas Bryld Hansen.

I videoen øverst i artiklen kan du opleve en smule af stemningen fra tryghedsmessen samt se mere af interviewet med Andreas Bryld Hansen.