Leif har røget i 40 år: Nu skal jeg simpelthen stoppe

Et nyt rygestop-kursus i Skanderborg har fået flere erfarne rygere på banen

01:11

Leif Eriksen fra Skanderborg har røget tæt i 40 år, men nu skal det være slut. Han har tilmeldt sig forløbet ’Skanderborg kvitter smøgerne’ sammen med 40 andre rygere.

- Nu skal jeg simpelthen stoppe. Jeg så en flyer om det her rygestop i Skanderborg og blev inspireret. Jeg håber og tror på, at jeg kan stoppe med kurset, siger Leif Eriksen til TV2 ØSTJYLLAND.

04:27

Også i Syddjurs Kommune skal borgerne kvitte smøgerne med et lignende tiltag som det i Skanderborg. Se mere i videoen her. 

Luk video

'Skanderborg kvitter smøgerne' er et kollektivt rygestop, hvor kommunen forsøger sig med utraditionelle tiltag for at få flere i gang med at stoppe og få dem til at tilmelde sig.

Stadig pladser tilbage

- Vi mødes i fællesskab omkring 40-50 mennesker, hvor alle har lyst til at stoppe og gennemføre. Og så er der konkurrencer og lodtrækningspræmier undervejs, fortæller projektleder Helle Ibsen.

Der var billeder af levende mennesker, som man kender her i Skanderborg. Så jeg tænkte, at hvis de kan holde, så kan jeg også.

Leif Eriksen, ryger

I skrivende stund har omkring 40 meldt sig til, og det er altså et noget højere antal end de normale rygestop-tilbud får.

- Jeg blev solgt på, at kurset og flyeren appellerede til mig. Der var billeder af levende mennesker, som man kender her i Skanderborg. Så jeg tænkte, at hvis de kan holde, så kan jeg også, siger Leif Eriksen.

Læs også Østjyder bestormer rygekurser i januar

Tirsdag aften var der kickoff-møde blandt deltagerne til ’Skanderborg kvitter smøgerne’, men projektlederen Helle Ibsen fortæller, at der fortsat er ledige pladser.

Du kan se interview med rygeren og projektlederen i videoen øverst på siden.