Låsby-Svendsen: Staten har ødelagt husene

Det er staten der har forsømt husene, siger den konkursramte østjyske handelsmand Jens Peter Svendsen.

Rotter, affald - og masser af farlig skimmelsvamp. De var, hvad der mødte kommunernes repræsentanter, da de inspicerede nogle af Låsby-Svendsens huse ifølge dagbladet B.T.

Eller rettere - da de inspicerede statens huse. For Skat begærede Låsby-Svendsen konkurs i 2009 med en skattegæld på 43 mio. kroner.

Så nu det altså staten, der ejer husene som flere jyske kommuner nu har sat bulldozere på. Men spørger man den tidligere ejer - Låsby-Svendsen - om husenes stand, ja så er det staten, der ikke har vedligeholdt dem.

- Jeg har ikke haft rådighed over husene i et år. Husene bliver forsømt ligesom alt andet inden for det offentlige. Bare se på hjemmeplejen! Det er noget skidt, siger Jens Peter Svendsen til DR Nyheder.

Kommunerne siger, at husene ikke var egnede til beboelse...

- Det passer ikke!

Hvordan vil du da beskrive de huse, du havde?

- Vi har 200 huse, så de er da forskellige. Men det er vel sådan en mellemvare. Nu har husene bare stået et år (et år, hvor Svendsen har været begæret konkurs, red.) uden at staten har gjort noget ved dem. Det er gamle huse, og de skal passes og plejes hver dag, siger Svendsen til DR Nyheder.

Kilde: DR Nyheder