Låsby-Svendsen meldt for svindel

Den 80-årige østjyske hestehandler og krejler bliver nu politianmeldt for alvorlig økonomisk kriminalitet.

Jens Peter Svendsen - bedre kendt som Låsby-Svendsen - er bl.a fortsat med at leje faldefærdige huse i Jylland ud til 10-15 bordeller, selv om han gik personlig konkurs i juni med en skattegæld på 43 millioner.

Han har også lejet ud til familien ved Brønderslev, der netop har fået tvangsfjernet otte børn, i en stor sag om børnemisbrug.

- Selv om han er gået konkurs, er han fortsat med at indkassere husleje. Og det er altså konkursboet, der har overtaget bygningerne, siger kurator i konkursboet, Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten, der nu indsender politianmeldelsen for økonomisk kriminalitet til Midt- og Vestjyllands Politi til dagbladet B.T. fredag.

- Vi har fundet en lang række forskellige forhold i Låsby-Svendsens konkursbo, som vi vurderer er økonomisk kriminalitet. De sager afleverer vi nu til politiet, siger Boris Frederiksen til B.T.

Idømt 20 dages betinget fængsel

Sagen kommer oven i, at Låsby-Svendsen i november blev idømt 20 dages betinget fængsel i Horsens Byret for at true en skattefoged med at skyde ham.

Anmeldelsen for økonomisk kriminalitet af Låsby-Svendsen bliver bekræftet af efterforskningsleder Ole Henriksen hos Midt-og Vestjyllands Politi.

- Det er rigtigt, at konkursboet har fortalt om forskellige former for kriminalitet, som de mener, Låsby-Svendsen har lavet. Det har vi bedt ham skrive ned, så vi kan efterforske det,« siger han til B.T.

Da B.T. i går kontaktede Låsby-Svendsen, var han et stort spørgsmålstegn.

- Altså Boris har fortalt mig, at jeg bare kan handle videre under konkursen, siger han.

Det er ikke korrekt, du må slet ikke eje noget.

- Nå, men jeg glæder mig da til at læse rapporten, så jeg kan se, hvad jeg render og laver, siger Jens Peter Svendsen til B.T. fredag.

Kilde: B.T.