Landsbyen lukkede ned: Så fandt Helene kameraet frem

En lokal fotograf i Alken har dokumenteret Covid-19-nedlukningen i den lille landsby. Nu har hun samlet billederne til en bog.

Den 11. marts lød beskeden ud over landet, at Danmark ville lukke ned på grund af Covid-19.

I den lille landsby Alken ved Skanderborg oplevede den lokale fotograf, Helene Hennings, hvordan at den landsby, hun plejede at kende som livlig og social, pludselig var alt andet.

Hun besluttede sig for at dokumentere det:

- Jeg fotograferer gerne den hverdag, der er omkring os, og de situationer der påvirker os. Det påvirkede mig stærkt følelsesmæssigt at se hvordan alting lukkede ned, og man stod der og kiggede ud ad vinduet efter en flodbølge af virus, man ikke kunne se, siger Helene Hennings, til TV2 ØSTJYLLAND.

Helene Hennings har samlet portrætterne af beboerne i Alken i en fotobog.
Helene Hennings har samlet portrætterne af beboerne i Alken i en fotobog.

Hun skrev et opslag på Facebook og regnede med at fem til ti stykker ville melde sig til at blive fotograferet til hendes projekt. Men 75 personer meldte sig, og de næste tre uger turnerede hun fra hus til og fotograferede beboerne gennem vinduet.

Nu har hun samlet alle billederne til en bog der hedder 'Alken gennem vinduet", som hun i dag leverede personligt til naboerne i Alken:

- Jeg måtte ligesom på bedste dokumentariske vis forsøge at få det bedste ud af det, jeg mødte og forsøge at dokumentere det usynlige, afstanden og nærværet med distance gennem vinduet, siger Helene Hennings.

VIDEO: I dag leverede Helene Hennings personligt bøgerne til sine naboer. Det blev fejret med champagne fra ladet på cyklen.