Landsby kæmper med dårlig dækning: Vi føler os nedprioriteret

I den lille by Jaungyde nær Ry har de længe kæmpet med dårlig mobildækning

02:30

Bedre mobildækning til folk, der bor i tyndtbefolkede områder, det er målet med de krav, som regeringen vil stille til teleselskaberne.

En af de områder, hvor de i mange år har kæmpet med dårlig mobildækning er i Jaungyde nær Ry.

- Jeg synes, at det er et problem, at man stiller i udsigt, at det er mobiltelefonerne, vi skal bruge. Det er mobiltelefonerne, der er fremtiden, men der er ingen dækning hos os i hvert fald, siger Carsten Hansen fra Jaungyde. 

Læs også Østjyder kan se frem til bedre mobildækning

Selvom dækningen er dårlig ved Carsten Hansen, så fortæller han, at der er nogen i den lille by, der har endnu dårligere dækning.

- Vi er nogle af de heldige, fordi vi har det åbne område, kommer man længere ind i byen, så bliver det værre, og kommer man ned i den gamle bydel, så er det håbløst, siger Carsten Hansen.

En af dem, der bor i den gamle bydel, er Anker Mejnertz. Han har store problemer med mobilsignalet. Illustreret godt, når han får tilsendt koden til sit nem-id.

- Hvis jeg er heldig, så kan jeg nå at løbe igennem hele mit hus ud igennem stalden og op på bakken, og der kan jeg så få koden oppe, og så skal jeg løbe tilbage igen og indtaste koden. Jeg skal skynde mig ret meget for at nå det, siger Anker Mejnertz. 

02:35

TV2 ØSTJYLLAND kunne for nylig fortælle historien om Anker Mejnertz, der måtte kravle flere hundrede meter, da han blev sparket af en hest. Mobilen havde nemlig intet signal. 

Luk video

Tilbage i 2017 blev Anker Mejnertz sparket i hovedet af en hest. Han havde ikke signal på mobiltelefonen og måtte kravle tilbage til sit hjem, for at få kontakt til alarmcentralen.

Han ærgrer sig over, at der stadig er problemer med mobildækningen i Jaungyde.

- Utrygt, træls og nedprioriteret. Det er nok det vi føler her i landsbyen.

Skepsis over forslag

Anker Mejnertz er da også skeptisk over regeringens forslag.

- Det er absolut godt, hvis de gennemfører det, jeg er desværre bange for, at det ikke er nok, at regeringen kommer med sådan et forslag. 

Læs også Forbrugerråd: Alle danskere har brug for god mobildækning

Det har tidligere været på tale, at en telemast skulle sættes op ved byen, men dengang strandede projektet mellem kommunen og teleudbyderen.

I det nye udspil er det da heller ikke garanteret, at Jaungyde får en mast. Alligevel er Carsten Hansen håbefuld på, at det vil få en effekt i byen.