Landmand har svært ved at se det positive i nej'et

Stor svineproducent i Skanderborg er nervøs for fremtiden

Genrefoto

Ole Larsen fra Skanderborg driver et stort svinebrug med slagtning af 15.000 slagtede Englandsgrise om året, som slagtes hos Danish Crown i Horsens og eksporteres til England. Han har fulgt briternes EU-afstemning tæt, og er ikke glad for resultatet.

- Det er svært at se det positive i et nej, og jeg havde da klar håbet på et andet resultat end det her. Håbet er, at det ikke påvirker os synderligt, men det er jo svært at sige, lyder det fra landmanden til tv2oj.dk. 

02:24

Her kan du se, hvad Danish Crowns underdirektør Søren Tinggaard mener om Brexit. 

Luk video

Han er dog alligevel ikke mere skeptisk, end han kan se en smule lys i mørket.

- Englænderne skal jo stadig spise, men frygten er, at det her skaber en lavine, der påvirker os alle. Punden falder også, så måske vil det ændre folks forbrug og købsvaner, siger Ole Larsen.

Læs også: Brexit: Østjyske virksomheder håber på et ja

Med sin store produktion af Englandsgrise er landmanden meget afhængig af netop det britiske marked, og derfor vil den kommende tid med stor sandsynlighed bestemme fremtiden for både hans og lignende danske landbrug.

02:07

Landmanden fra Skanderborg er ikke den eneste østjyske forretningsdrivende, der havde håbet på et ja. Se mere i indslaget her. 

Luk video