Kommunen er ret effektiv

Administrationsudgifterne er blandt de laveste i landet

Foto: Colourbox

Skanderborg Kommune klarer sig med færre ansatte i administrationen end andre kommuner, og ligger dermed et stykke under landsgennemsnittet, når det gælder udgifterne til administration.

Godt hver tiende, eller helt præcist 11,75 pct. af Skanderborg Kommunes ansatte, arbejder i administrationen.

Dermed har kommunen den laveste administrationsandel i landet, når man sætter antallet af medarbejdere i administrationen i forhold til kommunens samlede årsværk, viser Analysen 'Kommuners Administration', der er lavet af konsulentfirmaet Spera.

- Fra tidligere undersøgelser ved vi, at Skanderborg Kommune ligger som en af de laveste, når man måler på administrative udgifter. Vi har en effektiv administration, hvor relativt få medarbejdere klarer opgaverne, uden at det går ud over ventetider eller giver en dårligere sagsbehandling, siger borgmester Jørgen Gaarde (S) i en pressemeddelelse.

Beregninger viser, at en samling af administrationen i Skanderborg Kommune giver en effektiviseringsgevinst på 10 mio. kroner årligt.

Ifølge analysen har Hovedstadskommunerne en administrationsandel på 15,5 pct. Landsgennemsnittet er 14,5 pct. Region Midtjylland og Nordjylland har de laveste administrationsandele på 13,8 pct.