Kathrine tog alene på festival – så fandt hun lykken

Kathrine Sloth skulle have været på Smukfest med en veninde, men da veninden meldte afbud en uge før, stod Kathrine i et dilemma.

Allerede inden Kathrine ramte campingpladsen, hvor hun skulle bo – kom der en hjælpende hånd ind fra højre, eller nærmere en hjælpende kvinde med en trækvogn.

Nanna Thestrup var ligesom Kathrine på vej på Smukfest helt alene. Hun havde taget en trækvogn med til sine ting og tilbød derfor Kathrine, at hun kunne lægge sine ting på vognen.

Herefter opstod der nærmest magi – et venskab.

Kathrine Sloth og Nanna Thestrup tog begge alene på Smukfest, men fandt så hinanden.
Kathrine Sloth og Nanna Thestrup tog begge alene på Smukfest, men fandt så hinanden.

'Menneskeligheden' er et fælleskab med plads til alle

De to fandt hurtigt ud af, at de skulle bo i samme lejr – Menneskeligheden, som er en lejr for forskellige festivalgæster, som søger fællesskab, men som ikke har en lejr.

- Det er super grænseoverskridende. Vi var alle meget nervøse for, om der var nogen, man klikker med, siger Nanna Thestrup til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Det er super grænseoverskridende. Vi var alle meget nervøse for, om der var nogen, man klikker med.

Nanna Thestrup.

I 'Menneskeligheden' bor de omkring 40 festivalgæster. Nogle er kommet her som veninder, andre som par eller med sit barn og flere helt alene. Men hurtigt opstod der kemi og et helt nyt fællesskab.

- Den yngste er 17 og den ældste er i midten af 50´erne, men vi snakker alle mega godt sammen, så det er ret fedt, siger Nanna Thestrup.

Festivalgæsterne i 'Menneskeligheden' har fået et fantastisk sammenhold.
Festivalgæsterne i 'Menneskeligheden' har fået et fantastisk sammenhold.

Selvom de sover op mod 20 i et telt, så er der også mulighed for at trække sig, fortæller Kathrine Sloth.

- Det er lidt specielt at sove så mange sammen, men det ved man, når man ansøger om at sove her, men det er bare mega hyggeligt, for der er plads til alle.

Måske veninder for livet?

Kathrine Sloth og Nanna Thestrup er allerede blevet så gode veninder, så de også forventer, det vil fortsætte efter Smukfest.

- Vi snakkede om det i går på vej hjem fra byen, at vi har meget samme vibe, så det tror jeg, siger Nanna Thestrup.

Det er Kathrine Sloth heldigvis enig i.

- Det bliver et langdistanceforhold, men vi bliver ved med at holde kontakten efterfølgende.

Menneskeligheden har hele tiden to frivillige i lejren fra Smukfest, som står til rådighed til at hjælpe beboerne, hvis der skulle opstå noget - og sørge for god stemning.