Kamstrup øger omsætningen for syvende år i træk

Østjyske Kamstrup sætter ny rekord ved at øge sin omsætning igen i år. Samtidig gør koncernen klar til direktørskifte

Kamstrup i Stilling ved Skanderborg øger sin omsætning for syvende år i træk, viser regnskabet for 2016. Foto: Kamstrup A/S

Omsætningen bliver ved med at vokse for den østjyske producent af blandt andet varme-, el-, og vandmålere, Kamstrup i Stilling.

Tal fra det netop offentliggjorte regnskab viser, at omsætningen er gået frem med 216 mio. kr. til et samlet resultat på 1,74 mia. kr. 

Læs også Plaget af nakkesmerter og hovedpine: Kamstrup-direktør stopper

Det er syvende år i streg, at det er lykkedes Kamstrup at øge sin omsætning.

Investeringer koster på bundlinjen

Knap så godt er det gået for koncernens samlede resultat, der er dykket en smule. Kamstrup kommer ud af 2016 med et overskud på 124,7 mio. kr. mod 152,2 mio. kr. i 2015.

I regnskabet skriver koncernen, at øgede omkostninger til blandt andet udvikling af nye produkter og fremtidige markeder har kostet på bundlinjen. Men årets resultat anses stadig for at være tilfredsstillende.

Kamstrup A/S har oplevet vækst i både omsætning og antallet af medarbejdere. Foto: Kamstrup A/S

- Vi har taget nogle gigantiske spring fremad i form af international ekspansion og strømlining af vores interne produktionsprocedurer. Når man tænker på de investeringer, vi har gennemført, er det derfor et meget tilfredsstillende resultat. Vi har i den grad lagt grundstenen til vækst, skriver adm. direktør Per Asmussen i pressemeddelelsen.

Det fremgår også af meddelelsen, at Kamstrup har formået at øge sin globale markedsandel og har opnået en organisk vækst på 14 pct.

Skal ansætte flere

Koncernen forventer, at den positive retning fortsætter i 2017 i kølvandet på de nævnte investeringer og produktudvikling.

 I de senere år har Kamstrup ansat over 100 nye medarbejdere om året, først og fremmest inden for udvikling, salg og marketing, og 2017 bliver ingen undtagelse.

Per Asmussen, adm. direktør Kamstrup A/S

Derfor forventer Per Asmussen, at Kamstrup vil vinde yderligere markedsandele i en række regioner og øge den samlede indtjening igen i 2017. Det betyder, at der vil blive skabt flere jobs i Kamstrup.

- I de senere år har Kamstrup ansat over 100 nye medarbejdere om året, først og fremmest inden for udvikling, salg og marketing, og 2017 bliver ingen undtagelse, skriver adm. direktør Per Asmussen i pressemeddelelsen.

På jagt efter ny direktør

Alt er dog ikke lutter fryd og gammen i Kamstrup-land. Selskabet skal have ny adm. direktør og er på jagt efter en afløser for Per Asmussen. Han har sagt sin stilling op.

Per Asmussen træder tilbage som adm. direktør for Kamstrup på grund af nakkesmerter og hovedpine, som han pådrog sig i forbindelse med et trafikuheld i 2014. Foto: Kamstrup A/S

I 2014 var Per Asmussen involveret i et trafikuheld og har siden da været plaget af nakkesmerter og hovedpine. 

Indtil videre fortsætter han i stillingen som adm. direktør indtil Kamstrups bestyrelse har fundet den rette afløser for Per Asmussen.

Om Kamstrup A/S

  • Kamstrup er blandt verdens førende leverandører af løsninger til måling og styring af energi- og vandforbrug.
     
  • Koncernen producerer blandt andet forbrugsmålere og fjernaflæsningssystemer,  og tilbyder hosting og service samt analyse- og smart grid-applikationer.
     
  • Kamstrup er baseret i Stilling ved Skanderborg og har lidt over 1000 ansatte.