Kæmper for at redde huse fra oversvømmelse

Vandmasser truer fortsat et sommerhusområde ved Alken

03:29

1 af 2

De massive oversvømmelser, som i weekenden ramte sommerhusområdet i Alken ved Skanderborg, skaber stadig store problemer.

Beredskabsfolk fra Brand og Redning Skanderborg og Beredskabsstyrelsen arbejder på at redde tre sommerhuse, der stadig er belastet af de store mængder vand.

- På nuværende tidspunkt pumper vi 84.000 liter vand væk i minuttet. Samlet set har vi siden klokken 15.00 søndag fjernet det, der svarer til 50.000.000 liter vand, siger Jørgen Hansen, der er vagthavende indsatsleder hos Brand og Redning Skanderborg.

Skybrud: Sommerhuse er søndag aften truet af oversvømmelse

Ifølge Brand og Redning Skanderborg er det Illerup Å, der som følge af regnen er løbet over sine breder, og vandet har derfor bredt sig til engområderne.

- Det, der er sket, er, at vandstanden er steget meget voldsomt i Alken Enge, og det er kommet helt op til huset. Det er sket før, formentlig fem gange de seneste ti år, men vandet har aldrig været så højt oppe som nu. Det er meget højere oppe, end det nogensinde har været før, siger Peter Gregersen, der er beboer på Alkenvej.

I videoen øverst på siden kan du se mere fra oversvømmelserne ved Alken, og du kan se et interviews med Jørgen Hansen og Peter Gregersen.