- Jeg kan ikke spille mine egne quizspil og det ærgrer mig - for de er rigtig gode

Siden 2010 har Anders Poulsen far Galten udgivet knap 30 quizspil, og flere er på vej.

I Galten sidder Anders Poulsen og udvikler quizspil.

En passion og forretning, der begyndte for over ti år siden, og som efterhånden har ført til 29 spiludgivelser. For tiden arbejder han på quizspil nummer 30 og 31, som skal udkomme næste år.

- Og hvis det går, som jeg drømmer om, kommer der også fire små nye af de her quickies, fortæller Anders Poulsen.

Quickies er, som navnet antyder, et lille hurtigt spil, der for eksempel kan tages med på ferie. Det er i hvert fald spildesignerens tanke.

Quickie og Skills er nogle af Anders Poulsens spil.
Quickie og Skills er nogle af Anders Poulsens spil.

Lige præcis tanker har han lagt mange af i spillene, og det er nødvendigt.

- At lave spørgsmål til quizspil tager uendeligt lang tid, lyder det fra Anders Poulsen.

Motionerer hjernen

At det blev quizspil, han udvikler, handler dels om hans egen glæde ved at spille netop den type spil.

- Og så tror jeg også bare, at det er det med, at når man ikke kan bruge sine arme og ben til at dyrke motion, kan jeg motionere min hjerne i stedet for, siger Anders Poulsen.

- Når man ikke kan bruge sine arme og ben til at dyrke motion, kan jeg motionere min hjerne i stedet for, siger Anders Poulsen, der lider af muskelsvind.
- Når man ikke kan bruge sine arme og ben til at dyrke motion, kan jeg motionere min hjerne i stedet for, siger Anders Poulsen, der lider af muskelsvind.

Han lider nemlig af muskelsvind, hvilket giver et træls problem med hans spil.

- Det eneste problem er, at jeg ikke kan spille mine egne quizspil, og det ærgrer mig, for de er rigtig gode, siger Anders Poulsen med et glimt i øjet, inden han understreger, at han altså ikke gør sig forhåbninger om at konkurrere med quizspilsgiganterne Bezzerwizzer og Trivial Pursuit.

- Men hvis jeg kan tage krummerne fra de riges bord, er det også okay med mig, siger spiludvikleren fra Galten, hvis quizspil tidligere har været nomineret til årets spil.

Mød Anders Poulsen i indslaget her:

Nogle gange kan en fyring være med til at skubbe en i den helt rigtige retning. Sådan er det for Anders Poulsen, der under finanskrisen mistede sit job. Siden har han levet af at udfordre andres paratviden.