Jazz, rock og folkemusik: Varieret program er nøglen til succes i Ry

Sommerkoncerterne ved havnen i Ry tiltrækker mange mennesker, når der er musik hver onsdag og søndag

09:41

Hver onsdag og søndag i sommerperioden er der koncerter på havnen i Ry. Og de koncerter er blevet lidt af en publikumsmagnet. Faktisk tiltrækker koncerterne op mod 800 mennesker.

- Det er jo så dejligt sådan en sommeraften, at folk virkelig bakker om det, siger medlem af Havnekoncertudvalget i Ry, Karl Erik Jørgensen. 

Læs også Traditionsrig havnefest blev afholdt i weekenden

Karl Erik Jørgensen er med til at arrangere koncerterne i Ry. Og han mener, at opskriften på succesen til koncerterne er et varieret program.

- Stedet er det rigtige og musikken er den rigtige. Vi veksler jo meget, der er både, jazz, rock og folkemusik. Vi sørger for, at der er et varieret program år for år, og vi sørger for, at der hvert år er nogle nye musikere på, siger Karl Erik Jørgensen. 

Der bliver spillet musik foran et stort publikum til koncerterne i Ry.

Med til historien hører også, at koncerterne er fuldstændig gratis at høre for tilskuere. Det hele er nemlig betalt af arrangørerne.

- Det er gratis, fordi borgerforeningen betaler en tredjedel til det, kulturpuljen i Skanderborg Kommune betaler en tredjedel, og fordi private sponsorer betaler en tredjedel, siger Karl Erik Jørgensen.

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan det så ud, da vores sommerprogram Sommer i Østjylland besøgte havnekoncerten i Ry.