Jagten fortsætter efter pistolmænd

Helikoptere og hunde afsøger område

01:36

1 af 2

To mænd af sydlandsk udseende truede angiveligt tidligere i dag indehaveren af Galleri Draupner i Skanderborg.

To mænd i uniformlignende tøj gik ind i galleriet, hvor den ene truede indehaveren af Galleri Draupner med en pistollignende genstand.

De to gerningsmænd forsvandt fra stedet på Låsbyvej 15 ved Skanderborg formentligt i en sort coupélignende bil med alulister ved ruderne og Ledlygter.

- Et større område er i den forbindelse blevet afsøgt med helikopter, uden at det har bragt politiet tættere på køretøjet, og eftersøgningen af den sorte flugtbil har endnu ikke båret frugt, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Der er foretaget forhøringer i området, og det er bekræftet, at det var en større sort coupélignende bil, med stjålne nummerplader HW 49 081, der kørte fra stedet efter hændelsen. Men det kan muligvis være en Opel Insignia, Sedan og ikke en Audi, som først antaget. Der er noget, der peger på, at nævnte bil i høj hastighed kan være kørt fra Skanderborg i retning mod Ry.

Tæt forbindelse til muhammedtegner

Begge mænd var i besiddelse af pistollignende genstande, og den ene havde et alufarvet baseballbat i hånden. Men det er endnu uklart hvad motivet bag truslen var.

- Politiet holder alle muligheder åbne i den her sag. Det er ikke et hvilket som helst galleri, men netop et galleri der er kendt for dets meget tætte tætte forbindelser til muhammedtegner, Kurt Westergaard, der jo lever under konstant politibeskyttelse, siger TV 2 | ØSTJYLLANDs rapporter på stedet.

Området omkring Galleriet er gennemsøgt af politihunde, blandt andet for at finde eventuelle spor efter gerningsmændene, men heller ikke det har givet pote. Politiet vil derfor gerne høre fra borgere, der har set eller kan have set køretøjet i eftermiddag omkring kl. 12.00 - 14.00.

De to gerningsmænd beskrives som:

A:

Sydlandsk af udseende

Brunlig i huden

180 - 185 cm høj og kraftig

Han var muskuløs af bygning

Han var bevæbnet med en pistollignende genstand i bæltet, og han havde et alufarvet baseballbat i hånden.

B:

Ligeledes sydlandsk af udseende

Brun i huden

Ca. 175 cm og almindelig af bygning

Han var også bevæbnet med en pistollignende genstand, som han truede indehaveren med

Efterforskningen forsætter, blandt andet arbejder Kriminalteknisk Sektion nu på gerningsstedet.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Se mere ovenfor.