Initiativrige østjyder planlægger sti til 800.000 kroner

En sti, der skal fortælle områdets historie, er det seneste af mange initiativer i Galten-Skovby

01:59

En gruppe borgere i Galten-Skovby vil fortælle områdets historie. Det vil de gøre med en sti, der ved hjælp af 12 skilte og tavler skal tage beboerne med på en rejse gennem områdets historie.

Galten-Skovby har de seneste år oplevet, at mange vælger at flytte til byen, og det er en af grundene til, at initiativtagerne nu vil anlægge den nye sti.

Der kommer jo en fantastisk tilflytning herud. Nu skal vi have de folk samlet op, så de bliver Galten-Skovby-borgere og ikke nogen, der bor på en mark uden for Aarhus.

Klavs Ebbensgaard, Skovby

- Der kommer jo en fantastisk tilflytning herud. Nu skal vi have de folk samlet op, så de bliver Galten-Skovby-borgere og ikke nogen, der bor på en mark uden for Aarhus, siger Klavs Ebbensgaard fra Skovby og fortsætter:

- Der er ingenting mere kedeligt end at bo et sted, der er historieløst.

Stien skal starte i Låsby Stationsby og gå gennem Galten-Skovby. Initiativtagerne regner med, at projektet vil koste cirka 800.000 kroner.

Et af mange initiativer

Stien er blot det nyeste initiativ i et område, hvor borgerne i den grad tager fat for at skabe noget i lokalsamfundet.

- Der er en rigtig god holdning til, at vi gerne vil nogle ting herude, siger formand for Projektforum Galten-Skovby og byrådspolitiker i Skanderborg Kommune Karen Lindemann. 

Skovby har fået sin skov.

Der er blandt andet blevet bygget en skatepark til de unge i byen, og så har Skovby også fået en skov. Der er nemlig blevet plantet 3.000 træer.

- Det er jo helt ad helvede til, at vi hed Skovby uden at have en skov, siger Karen Lindemann. 

00:36

VIDEO: Sådan så det ud, da skateparken i Galten blev indviet sidste år. Video: Anders Boll

Luk video

Kræver tid og kaffe

Det er ikke alt, der lykkes for borgerne i Galten-Skovby. Blandt andet blev planerne om en badesø for stor en mundfuld for de frivillige.

- Så må vi også erkende, at det er frivillige, og at vi gør det så godt, vi kan. Då er det bedre en gang imellem at lægge det ned og sige, at det her opgiver vi og så videre med næste projekt, siger Karen Lindemann. 

Læs også Kasper bruger Facebook som nabohjælp - og han er en blandt mange

Der er flere projekter på tegnebrættet, men det kommer ikke af sig selv. Det er netop de frivillige, der skal bruge deres tid på arbejdet.

- Det kræver, at man vil sætte en masse tid af, og så kræver det, at man kan drikke en frygtelig masse kaffe, siger Karen Lindemann.