Ingen sommer til Smukfest

God ide at huske gummistøvler

Overordnet fortsætter det flotte sommervejr den næste måned. Et par fronter vil dog drille især festivalgæsterne på Smukfest, som rådes til at huske paraply og gummistøvler.

Hvis du er blandt de mange danskere, der har nydt solskinnet og varmen de seneste cirka tre uger, er der gode nyheder på vej. Sommervejret ser nemlig ud til at fortsætte de næste fire uger med undtagelse af et par regn- og tordenbyger ind i mellem.

Til gengæld er der dårligt nyt, hvis du skal på Smukfest i Skanderborg. Det fortæller energi- og erhvervsmeteorolog Steen Hermansen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Når vi nærmer os weekenden (den kommende, red.) er det flotte sommervejr en smule på retur, da der er fronter på vej vestfra. Det behøver man dog ikke at græde over i første omgang, for vi kommer ikke til at opleve nogen væsentlig afkøling i forhold til den vejrtype, vi har nu, fortæller Steen Hermansen.

Derimod kan der i starten af næste uge være risiko for et beskedent temperaturfald og regn- og tordenbyger især i Jylland.

Når vi når hen til august, er det ifølge Steen Hermansen meget svært at sige, hvor fronterne ligger.

- Hvis de får lov at passere, vil der ikke noget mærkbart temperaturfald. Men meget taler desværre for, at de går i stå, og så får vi en lummer luft, hvor der af og til kan opstå nogle kraftige regn- og tordenbyger. Lokalt kan der ligefrem blive tale om skybrud, siger han.

Dårligt nyt til festivalgæster

Uge 32 er den af de næste fire uger, der ifølge energi- og erhvervsmeteorologen ser mest ustadig ud. Og det er mildest talt dårligt nyt for de 25.000 festivalgæster, der indtager Smukfest fra 7. til 11. august.

- Jeg er ked af at sige det, men skal man til Skanderborg, er man nødt til at medbringe paraply og gummistøvler. I netop den uge får vi en periode med ustabilt vejr, hvor der højst sandsynligt kommer lidt mere krudt i fronterne, som er ledsaget af nogle ret kraftige regn- og tordenbyger, fortæller Steen Hermansen.

I midten af august er der til gengæld tegn på, at der sker en stabilisering med temperaturer op til 28 grader.

- Det ser i hvert fald ikke ud til at blive køligere end normalt. I værste fald kommer vi ned på normale sommertemperaturer. Og så tyder det heller ikke på, at det bliver særligt vådt. Generelt ser det ud til at blive pænt i midten og slutningen af august, fortæller han.

Selvom det er svært allerede nu at gisne om vejret i september, ser det ud til, at håbet om en såkaldt 'Indian summer', hvor sommeren strækker sig helt ind i efteråret, lever.

- September ser som helhed ud til at byde på lidt mindre nedbør end normalt og med temperaturer lidt over normalen. Jeg tror, de gode takter kan fortsætte, fortæller Steen Hermansen[size=2]

[/size].