Indbrudstyve smadrede robot på apotek

Galten Apotek kæmper med at få hverdagen til hænge sammen uden medicin-robot

01:48

1 af 2

Galten Apotek er lige nu i gang med en større oprydning og gennemgang af apotekets beholdning af medicin. Det sker efter, apoteket i weekenden var udsat for indbrud.

Under indbruddet blev der stjålet en hel del medicin, og de ukendte gerningsmænd ødelagde og skilte apotekets lagerrobot ad, så de kunne nå ind til medicinen.

- Da vi mødte ind mandag morgen, så vi, at det var fuldstændig ødelagt. Robotten var helt smadret, og alting så ganske forfærdeligt ud, så vi var noget chokerede over det, siger apoteker Inger Rasmussen.

Kunder må vente på medicin

Robotten er i hverdagen en stor hjælp for apotekets medarbejdere, fordi den nemt sorterer medicinen.

Men på grund af indbruddet kan borgerne i Galten de kommende dage opleve problemer med at få deres medicin udleveret.

- I går (tirsdag red.) ventede kunderne over 20 minutter, og det er vi jo rigtig kede af, men vi kan ikke gøre noget ved det, sådan som tiden er nu. Men vi arbejder alt, hvad vi kan på at få det rettet op. Men det tager tid, inden vi bliver færdige, siger apoteker Inger Rasmussen.

På nuværende tidspunkt har politiet kun de tekniske spor at gå efter.

- Vi vil selvfølgelig gerne høre fra borgerne, hvis de har set eller hørt noget i weekenden omkring apoteket. Så kan de kontakte Skanderborg Politi eller ringe på 114, siger Andreas Bryld Hansen, der er leder af lokalpolitiet i Skanderborg.

Der har den seneste tid været en del indbrud i Galten, men ifølge politiet har de ikke noget med hinanden at gøre.

Se mere om indbruddet i Palle Hansens video øverst på siden.