Ikke kun for pensionister: Skolebridge på skemaet

Den 19. april er der østjyske mesterskaber i skolebridge på Skanderborg Fælled

For den yngre generation er kortspillet bridge måske ikke et voldsomt populært spil. Der har nye onlinekortspil som Hearthstone muligvis overhalet det gamle kortspil indenom, men ikke alle synes om den udvikling.

Skolebridge er i øjeblikket ved at gøre sit indtog i landet, og onsdag den 19. april fra klokken 9.00 til 13.00 delager cirka 60 østjyske skoleelever i de østjyske mesterskaber i skolebridge. 

Læs også Bridge på skoleskemaet

- Målet er først og fremmest at give eleverne en fantastisk dag, hvor de kan konkurrere mod andre elever, som også har lært at spille bridge. Men vi håber vi selvfølgelig også, at mesterskaberne vil øge interessen for bridge i skolen, for det er en fantastisk sjov og udfordrende tankesport, som eleverne lærer rigtig meget af, siger Morten Bilde, der er formand for foreningen Dansk Skolebridge, der står for arrangementet, i en pressemeddelelse.

Mesterskaberne foregår på Skanderborg Fælled, og elever fra Stilling Skole vil være blandt deltagerne. På Stilling Skole har de siden 2015 haft skolebridge som et decideret valgfag. 

Læs også Skakbrikkerne rykker ind i skolerne

- Når vi kigger forbi i bridgetimerne, er det tydeligt, at eleverne hygger sig og er optagede af spillet. Og når de så samtidig træner vigtige kompetencer som koncentrationsevne, talforståelse, samarbejde og problemløsning er det jo ren win-win, siger fritids- og indskolingsleder på Stilling Skole Søren Riemer. 

01:01

Skoleskak er måske mere velkendt end skolebridge for mange. Her et gammelt indslag fra skoleskak i Randers i 2015.

Luk video