Hylke tager sagen i egen hånd

Borgere vil samle ind til skolens overlevelse

01:56

1 af 2

Borgerne i Hylke ved Skanderborg er klar til at tage arbejdshandskerne på. Nu vil den lille landsby selv samle penge ind for at kunne udvide og modernisere deres skole.

- Hvis ikke vi havde vores lille skole, ville der heller ikke være nogen landsby, så det er helt naturligt for os både at skaffe penge og gøre noget praktisk, siger formanden for Hylke Skoles Støtteforening, Henrik Müller, til TV2 | ØSTJYLLAND.

Lukning truer

Den falderede skole er 103 år gammel og trænger til mere end bare en kærlig hånd. Desuden er der ved at være trængt, og der skal derfor udvides.

Kommunen har ikke råd til at ofre mere end 4 mio. kroner på skolen, men der skal mindst det dobbelte til, før det det kan lade sig gøre. Og derfor tager borgerne nu sagen i egen hånd.

Skolen har tidligere været lukket og truer nu med det igen.

- Vi er jo altid bange for at miste skolen, og hvis vi ikke gør noget, får vi heller ikke det, vi gerne vil, siger Henrik Müller.

Borgmester glad for initiativ

Skanderborg Kommunes borgmester, Jørgen Gaarde (S), roser borgernes initiativ.

- Vi er meget åbne over frivillige initiativer. De skal ikke overtage det, skatteyderne betaler for, men uden den frivillige indsats var der mange ting, der ikke ville kunne lade sig gøre. Vi er nødt til at håbe på, mange vil give en hånd med, siger han.