Hylke Multihus er klar til at åbne dørene

Efter et år med renovering står foreningshuset klar

Borgerne i Hylke ved Skanderborg har gennem et år kunnet følge renoveringen af Hylkes gamle skole, og fra næste uge bliver dørene så endelig åbnet til det nye Multihus.

- Det er ingen hemmelighed, at det at skabe et Multihus i en mindre landsby som Hylke var et ambitiøst projekt. Det afgørende, for at kunne realisere visionen, har været de mange arbejdsomme ildsjæle i byen, og at Skanderborg Kommune troede på idéen fra start til slut, siger Helle Hansen, der er bestyrelsesformand for Hylke Multihus.

Det praktiske arbejde med Multihuset bliver organiseret af en gruppe frivillige, og arbejdet har stået på siden første spadestik på Hylke skole i februar, som var første fase på projekt Hylke skole og Multihus.

Fase to begyndte, da Hylke skole var færdigbygget i august, og den tidligere skole skulle renoveres for at blive til multihus, og også her trådte et stort antal af byens borgere til.

Fra februar og indtil nu har frivillige brugt 5.500 arbejdstimer i huset. Organiseringen af de mange frivillige, er sket ved hjælp af en såkaldt frivilligbank, hvor borgerne kunne tilkendegive, hvilke typer opgaver, de havde mulighed for at løse i Multihuset.

Renoveringen af Hylke Multihus er finansieret ved hjælp af fondsmidler tildelt af Lokale og Anlægsfonden på 180.000 kr. Herudover har byens egne foreninger bidraget med 225.000 kr. Legepladsen ved multihuset er blevet tildelt 110.000 kr. fra Skønpuljen og Landdistriktspuljen. De 430.000 kr. som Hylkes tidligere bibliotek blev solgt for, er også indgået som en del af finansieringen.

Genrebillede, frisør

Frisør i modvind efter tilbud om hjemmeklip: Jeg vil overleve på lovlig vis

politibil

Vanvidskørsel i Aarhus V: Kørte 115 km/t i byzone

Aarhus Universitet

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

Djursland Lilleskole

playDanmarks nok mindste friskole går konkurs

Anette Lykke Petri

Politiet inddrages i smitteopsporing

Museum Østjylland

play VIDEO: Kæmpe lager sikrer østjysk historie