Hundredvis vil af med deres Smukfest-billetter

Det bugner med folk, der vil af med deres Smukfest-billetter, men festivalen tager det helt roligt.

I denne uge er Smukfest endelig tilbage i Bøgeskoven efter to år med coronaaflysninger.

Men selvom festivalen står lige om hjørnet, og navne som Justin Bieber, The Minds of 99 og Gnags er klar til at spille op, forsøger flere nu at komme af med deres billetter.

Det kan eksempelvis ses på Den Blå Avis' hjemmeside, hvor der i skrivende stund er over 500 salgsannoncer, når man søger på "Smukfest". Alene inden for det seneste døgn er mere end 100 nye annoncer oprettet, og langt de fleste tilbyder at sælge til langt under den pris, billetterne har kostet originalt.

Men trods tendensen ser talsmand for Smukfest Søren Eskildsen ingen faretegn for ugens festival.

- Det er ikke usædvanligt, at folk i sidste øjeblik kommer i tanke om, at de har andre planer, og ønsker afsætte deres billet. Det har vi sådan set prøvet gennem mange år, siger talsmanden.

Et partoutarmbånd til festivalen blev i 2020 hævet til 2.995 kroner, men priserne på DBA ligger lige nu et godt stykke under. Flere har således billetter til salg for 2.000 kroner.

quote Det er vigtigt, at der ikke går sport i at svindle med vores billetter.

Søren Eskildsen, talsmand, Smukfest

Garanterer sikkerhed

Smukfest-billetten er i år digital, og Smukfest har oprettet en portal til overdragelser af billetter, hvis man vil sælge eller købe.

- Vi vil gerne tage et ansvar på os for, at det går godt og rigtigt. Så når man overdrager en billet på vores system, er man garanteret, at det går lige efter bogen, siger Søren Eskildsen.

Med "efter bogen" menes der, at man ikke står ved indgangen og pludselig finder ud af, at en anden kopi af ens billet er brugt til at få en anden ind på festivalen.

Smukfests system garanterer ifølge Søren Eskildsen, at en billet kun kan være aktiv og gældende hos én person.

- Vi er en udsolgt festival, og det er vigtigt, at der ikke går sport i at svindle med vores billetter, siger talsmanden.

Smukfest tager sig dog også betalt for at yde den sikkerhed. En sælger betaler 35 kroner i gebyr for overdragelsen via Smukfests system, mens køberen skal af med 60 kroner.

Men festivalen regner ikke med at tjene specielt meget på systemet.

- Nej, det gør vi bestemt ikke. Vi vil selvfølgelig allerhelst, at dem, der har købt billetten, bare dukker op, men det står folk fuldstændig frit for, hvorvidt de ønsker at overdrage den til en anden, siger Søren Eskildsen.

Teltpladserne ved Smukfest åbnede søndag, og onsdag går det rigtige musikprogram i gang.

TV2 ØSTJYLLAND er til stede på festivalen, og du kan følge med på vores sociale medier.