Hjælper børn i Guatemala

Skanderborg Realskole deltager i kampagnen 'Hele verden i skole'

01:48

1 af 2

I Danmark går de fleste børn i skole, men det er langt fra en selvfølgelighed i verdens fattigste lande.

Her går 58 millioner børn endnu ikke i skole, viser tal fra Global Campaign for Education.

Den situation forsøger Skanderborg Realskole at være med til at ændre. Skolen er en af 1.239 danske skoler, som deltager i kampagnen 'Hele verden i skole', der i år har til formål at støtte børn i Guatemala.

Kampagnen handler om at indsamle penge og skabe opmærksomhed omkring den manglende skolegang.

Det er 15. år i træk, at Skanderborg Realskole deltager i kampagnen. I år har eleverne solgt lodsedler for at få samlet penge ind. Et bidrag, som giver eleverne mulighed for at hjælpe andre børn og reflektere over deres egen skolegang, fortæller lærer Karin Haugstrup:

- Vi vil også gerne være en skole, der kan se lidt ud over sin egen næsetip og som godt ved, at vi har det rigtig godt her i Skanderborg, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I Skanderborg fik eleverne i dag mulighed for at stille spørgsmål til udviklingsminister Mogens Jensen (S) om, hvordan man i Danmark kan hjælpe for eksempel børn i andre lande.

- Det er en rigtig dejlig følelse indeni at vide, at man kan hjælpe andre børn derude med at få opfyldt deres drømme og lære at læse og skrive, som er nogle af de vigtigste ting, vi lærer i skolen, siger Mikkel Thorsøe fra 8.b på Skanderborg Realskole.

Det er udviklingsorganisationen IBIS, der arrangerer den landsdækkende skolekampagne.

I videoen øverst i artiklen kan du høre lærer Karen Haugstrup og eleverne Mikkel Thorsøe og Martha Marie Nabe-Nielsen fortælle om skole-kampagnen.