Hans leverer telte til børnehaver: Hjælper med at overholde nye regler

Hans Iversen fra Jysk Festudlejning får tiltrængt omsætning i butikken, samtidig med han hjælper de lokale pædagoger.

I næste uge åbner landets daginstitutioner og skoler op til en ny hverdag med en lang række sundhedsmæssige retningslinjer, der skal overholdes. I Galten og Låsby vest for Aarhus får flere steder hjælp fra en lokal teltudlejer.

Han får så samtidig lidt tiltrængte penge i kassen i en hård tid.

- Jeg skal indtil videre levere fem telte til blandt andet børnehaver. Et sted skal et telt fungere som indgangsparti og garderobe, imens det et andet sted skal fungere som overdækning ved en spejderhytte, fortæller ejer af Jysk Festudlejning, Hans Iversen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Hans Iversen kom selv på idéen, som han fortalte om på Facebook, og siden har lederen for dagtilbud i Låsby og Galten så henvendt sig.

Går glip af højsæson

Indehaveren er også i dialog med personen, der står for skolernes indkøb i Skanderborg Kommune.

quote Det er ingen hemmelighed, at det er rart med lidt gang i butikken i en tid, hvor alt står stille.

Hans Iversen, ejer, Jysk Festudlejning

- Flere institutioner og skoler står jo over for nogle udfordringer med pladsen, så der kan vi hjælpe, siger Hans Iversen og fortsætter:

- Og så er det ingen hemmelighed, at det er rart med lidt gang i butikken i en tid, hvor alt står stille.

Jysk Festudlejning i Låsbys højsæson er nemlig normalt lige nu med konfirmationer, bryllupper og studenterfester.

Normalt en femtedel af omsætning

Arrangementer som der med stor sandsynlighed skal spejdes langt efter.

- I maj plejer vi at have 20 pct. af vores årlige omsætning, men alt ligger stille. Det rammer os meget, siger Hans Iversen.

Nu kan han kun håbe på endnu flere udlejninger til skoler og daginstitutioner.

- Jeg drømmer da om at få alle vores 25-30 telte ud af at stå, så der kommer gang i forretningen. Det har vi brug for, lyder det fra ejeren.

Spritter skoler af

En anden, der hjælper med forberedelserne inden genåbningen af skoler og institutioner i næste uge, er Sami Rasmussen fra firmaet Safesurface - et firma, der gør rent og spritter af.

Han har særligt travlt i øjeblikket. I går var han blandt andre steder i aktion i en børnehave i Tvingstrup.

quote Det holder kun til, der kommer en med smitte på fingrene, så vejledningen er, at skoler og institutioner gør rent og desinficerer to gange dagligt.

Sami Rasmussen, Safesurface

- Jeg fokuserer på, hvor der er en overflade, hvor der normalt ville kunne være en berøring fra et barn eller en voksen, siger Sami Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Han bruger en form for spritpistol, som er særlig effektiv til at få gjort alt rent. Men selvom corona-rengøringen er effektiv nu, er det også et stykke arbejde, der fremover skal vedligeholdes. 

- Det holder kun til, der kommer en med smitte på fingrene, så vejledningen er, at skoler og institutioner gør rent og desinficerer to gange dagligt, siger Sami Rasmussen.

I artiklen her har TV2 ØSTJYLLAND lavet et overblik over, hvordan de østjyske kommuner forventer at genåbne skoler og institutioner.

VIDEO: Se med, når Sami Rasmussen spritter af. Indslaget er fra den 11. april.

Afstand forringer fællesskab

Også på Odder Lille Friskole er de helt store forberedelser til genåbningen i gang. Her er skolelederen ved at sætte borde og stole op med en tilpas afstand. Men ifølge ham er to meters afstand ikke godt for fællesskabet.

- Der er meget mere fællesskab til dagligt, men de tider er ovre for en stund. Nu skal der sidde otte elever herinde og syv ved siden af, siger skoleleder Jakob Schmidt til TV2 ØSTJYLLAND.

Sådan så det ud på Odder Lille Friskole INDEN de nye afstandskrav.
Sådan så det ud på Odder Lille Friskole INDEN de nye afstandskrav.
Sådan ser det ud på Odder Lille Friskole EFTER de nye afstandskrav.
Sådan ser det ud på Odder Lille Friskole EFTER de nye afstandskrav.

Da det kun er eleverne fra de små klasser, der skal møde ind, bliver de stores elevers klasser for en stund inddraget, så der er plads til alle og god afstand.

- Heldigvis så kan den her klasse få to lokaler, så de bliver delt ud til, at det passer til kravene, siger Jakob Schmidt.