Håndboldklub stævner BT

Lægger sag an efter matchfixing-beskyldninger

Skanderborg Håndbold, BR,Skanderborg Håndbold har nu valgt at gå rettens vej for at få oprejsning efter, at dagbladet BT beskyldte flere af klubbens spillere for matchfixing.

I en artikel den 6. august i år fremsatte avisen påstande om, at spillere fra klubben havde forsøgt at købe sig til sejr. Spillerne skulle angiveligt have tilbudt deres kommende modstander, Sønderjyske, penge for at tabe kampen.

Den påstand fandt Danmarks Idræts-Forbunds matchfixingsekretariat ikke beviser for og frikendte derfor Skanderborg Håndbold i sagen.

Derfor vil Skanderborg Håndbold nu anlægge injuriesag mod BT, oplyser klubben i dag:

- Vi har efterfølgende bedt BT om at bringe en undskyldning for de grove beskyldninger, men det har BT ikke hverken honoreret eller svaret på. Så vi ser nu ikke anden udvej end en retssag, så vi kan få klubbens navn renset. Vi har altid som klub spillet helt efter bogen og vil ikke have den slags beskyldninger siddende på hverken os eller vores spillertrup, siger Jens Christensen, som er formand for Skanderborg Håndbold.

Klubbens advokat Ole Ravnsbo er ikke i tvivl om, at BT har overtrådt loven om fremsættelse af injurier og æreskrænkelser:

- Hvis man beskylder andre for forsøg på bestikkelse og ikke kan bevise det, så har man gjort sig skyldig i injurier og æreskrænkelse. Så BT må jo føre beviser for deres påstande i retten, hvis ikke de vil have en dom og et påkrav om erstatning, siger Ole Ravnsbo.

Hverken Skanderborg Håndbold eller Ole Ravnsbo vil uddybe, hvor stor erstatningskravet bliver.