Gynge skåret over på legeplads: - Det er utrygt og enormt ærgerligt

Smadret legetøj, graffiti og en oversavet gynge. Hærværk på en legeplads ærgrer beboerne i Galten.

I Galten er de lokale kede af, at legepladsen i Gudekvarteret er blevet udsat for hærværk.

- Der er jo ingen, som kan give et fornuftigt svar på, hvad der er sket, siger Kristian Skovhus, som er beboer tæt ved legepladsen.

Legetøjet er blevet smadret, en gummislange og kæde til en gynge skåret over og der er spraymalet graffiti flere steder på legepladsen.  

- Der kommer børn her hver eneste dag, og så kommer de og ser, at deres gynge er ødelagt. Det synes jeg, er meget ærgerligt, siger Kristian Skovhus til TV2 ØSTJYLLAND.

En gynge er blevet ødelagt på legepladsen i Galten.
En gynge er blevet ødelagt på legepladsen i Galten.

Han har selv børnebørn, som flittigt benytter legepladsen, når de er på besøg. En legeplads som er ejet af grundejerforeningen og derfor betalt af beboerne selv.

- Det her er anlagt af frivillige og betalt af os beboere. Det bliver man sur og ærgerlig over, siger Kristian Skovhus.

quote Det her er anlagt af frivillige og betalt af os beboere. Det bliver man sur og ærgerlig over.

Kristian Skovhus, beboer, Galten.

Han håber, at man finder frem til dem, som har gjort det - så de selv betale for skaderne.

Beboer: 'De må kede sig'

Dorte Juul Sørensen er en anden beboer i området. Hun har mindre børn og hun ærgrer sig over, at de ikke kan have deres legeplads i fred.

- Det er utrygt, at nogle går rundt og laver sådan noget. Det er ikke hård kriminalitet, men det er utrygt på en eller anden måde, fortæller hun.

Flere steder er der også sprayet graffiti på legepladsen.
Flere steder er der også sprayet graffiti på legepladsen.

Hun kan kun gisne om, hvem der kunne finde på det.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at der er nogle, som keder sig så meget, at de har brug for det, siger Dorte Juul Sørensen.

Det er langt fra første gang, at en legeplads er blevet udsat for hærværk. Flere institutioner har tidligere været ramt, når personer opholder sig der efter lukketid.

Også under coronanedlukningen gik det ud over børnehaver og de telte, som skulle sørge for ly til børnene – både i Gedved og også i Harlev.

quote Jeg synes, det er respektløst. Det er i bund og grund pisse træls og sætter en masse børn og unge i et rigtig dårligt lys.

Irvin Beckovic, talsperson for Natteravnene i Galten-Skovby.

Natteravne vil intensivere patruljering

Hos de lokale Natteravne i Galten/Skovby er man også kede af, at legepladsen har været udsat for hærværk.

- Jeg synes, det er respektløst. Det er i bund og grund pisse træls og sætter en masse børn og unge i et rigtig dårligt lys. For hvem har gjort det?, spørger talsperson for Natteravnene i Galten/Skovby, Irvin Beckovic.

Han tror også, at det er på grund af kedsomhed, at nogle kan finde på det. Nu vil Natteravnene også slå vejen forbi legepladser, når de går deres runder fredag og lørdag aften efter klokken 22.

- Nu har jeg kontaktet resten af flokken og sagt, at vi skal gå forbi de forskellige legepladser i løbet af de kommende aftner - for at se om der skulle være noget, siger Irvin Beckovic til TV2 ØSTJYLLAND.

Irvin Beckovic er også løbende i kontakt med den lokale landbetjent, og de prøver at finde ud af, hvad der foregår og hvad de kan gøre, så det ikke sker igen.