Genoplivede mand foran Prince

Sygeplejerske: Ingen hjælp i 45 min.

Den store scene, Bøgescenen, hvor Prince gav koncert. Arkivbillede.

Det passer ikke, at Skanderborgfestivalen havde styr på sikkerheden under den stærk kritiserede Princekoncert på årets festival, hvor op mod 53.000 festivalgæster opholdt sig på festivalområdet.

 

Det siger den aarhusianske sygeplejerske Vibeke Andersen. Hun fortæller til politiken.dk, at hun var med til at genoplive en yngre mand i menneskemængden foran scenen. Og at der i 45 minutter ikke kom hjælp fra festivalens professionelle sikkerhedsfolk.

 

Sygeplejerskern siger til avisen, at manden faldt livløs om foran hende og at hun og en anden sygeplejerske gav livreddende førstehjælp, mens de blev skubbet og mast af de omkringstående koncertgæster.

 

Hun fortæller, at de to sygeplejersker fik omkringstående til at løbe efter hjælp i baren Stereobænken få meter væk, men at der ikke kom noget bårehold. Efter en tid skal den yngre mands venner have slæbt afsted med ham. Da var han ved bevidsthed igen.

Beretningen står i skærende kontrast til den beskrivelse af sikkerhedsforholdene på festivalen, sikkerhedsvagterne tidligere er kommet med:

 - Vi kunne slukke al lyset på pladsen, og vi ville stadig kunne finde frem til folk. Vi kan rykke ud på et splitsekund, og folk kan være helt trygge i den her skov, sagde chefen for festivalens sikkerhedsfolk, René Dandrich, til politiken i sidste uge, da kritikken af sikkerheden under koncerten lød blandt anmeldere og flere festivalgæster.

 

Politiken.dk har været i kontakt med festivaltalsmand Poul Martin Bonde, der erkender, at der har været et svigt under Princekoncerten, hvor et bårehold var 45 minutter om at nå frem til en besvimet mand. Men han kan ikke umiddelbart slå fast, om det er den samme sag.